На много сериозен интерес се радва календарът с пожарникарите, които

...
На много сериозен интерес се радва календарът с пожарникарите, които
Коментари Харесай

Календар с български пожарникари предизвика фурор

На доста сериозен интерес се радва календарът с пожарникарите, които се снимаха благотворително. Продадени са към този момент 1500 бройки от годишника, като ползата разбираемо е максимален от страна на дамите.

Пожарникарите не са имали потребност от увещание, с цел да се включат в плана. Това, че е за благотворителна идея, още повече е стимулирало огнеборците. Фотосесията е направена в Центъра за специализация и професионална подготовка по пожарна сигурност и избавяне във Варна. Снимките са траяли към 6 часа, разкри софиянецът Димитър Лилов, който е лице на месеците август и декември.

 За Димитър Лилов не е било никакъв проблем да жонглира с горящи топки, защото е бил със специфични ръкавици

За подбора на огнеборците е бил виновен Янко Аговски от Оряхово, който театралничи за месец май. Пред Дарик той изясни, че 11-те огнеборци от календара са от разнообразни елементи на страната. Освен щедрост, концепцията е да се разпространява специалността на огнеборците с атрактивни фрагменти от тяхното всекидневие и борбата им с огъня.



Антон Маврудиев е лице на месец април

Годишникът с огнеборците се поръчва главно от дами, само че има и мъже, които го взимат за подарък на своите половинки, разкри Владислав Николов, ръководител на варненското съдружие " Аз Вярвам и Помагам " - организацията, главен мотор на благотворителните акции за събиране на капачки и стотинки.

„ В държавни институции на доста високо равнище поръчаха десетки календари за дарове на свои чиновници и сътрудници. Зад всичко това стои най-много благотворителността. Хората схванаха, че по този метод сега могат да оказват помощ доста на акцията ни и дружно с това да вземат нещо, което във времето ще окаже голямо въздействие като сантимент, тъй като подобен календар повторно няма да има ”, показа Николов.



Преди дни няколко от пожарникарите, театралничили за календара, се срещнаха с регионалния шеф на Варна проф. Андрияна Андреева

Наскоро колекционерски брой от календара с подписи на снималите се пожарникари бе разигран на търг и продаден за 800 лв.. Иначе лъскавото издание се предлага против минимално подаяние от 20 лв.. Всички събрани средства от разпространяването отиват за идеята на " Аз Вярвам и Помагам ".

Поръчката на календарите става единствено посредством фейсбук страницата „ Аз Вярвам и Помагам ”. До няколко дни ще излезе последният тираж от 500 броя. Съвсем скоро следва да бъде оповестено и видео от бекстейджа с фрагменти към снимачния развой.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР