На много места в страната децата вече учат дистанционно. В

...
На много места в страната децата вече учат дистанционно. В
Коментари Харесай

Хиляди ученици вече учат онлайн

На доста места в страната децата към този момент учат отдалечено. В Монтана в клас оставиха единствено учениците от 1, 4, 7 и 12 клас. А в Кюстендил бизнесът е неудовлетворен от въведените ограничения, показва.

Буквално за часове, фрапантният скок в броя на новозаразените подреди Кюстендилска област в тъмночервената зона . Областта разгласи нови ограничения.

„ Мерките бяха наложителни. Ситуацията в нашата област е сериозна ” , изясни регионалният шеф Александър Пандурски.

Спортните прояви ще се организират без аудитория, а фитнесите затварят - макар безапелационното противоречие на притежателите им.

„ Мерките, които се взимат за отдалеченост, за стерилизация, за разстояние на апарат от апарат, и на човек от човек , са доста по-стриктни в сравнение с във всички останали сфери. И ние не разбираме за какво сме дискредитирани тотално ”, споделя Силвия Велкова.

„ Преценено е от съответните организации, че това са едни от местата, които могат да доведат до сходни проблеми ”, изясни Пандурски.

В идващите 30 дни учениците от пети до 12 клас остават онлайн на ротационен принцип.

„ С приоритет за по-дълго присъствено образование са учениците от 5,7,8,12 клас, поради момента, че им предстоят външни оценения, както и за осмокласниците, които за първа година са в нови учебни заведения ”, изясни началникът на РУО Кюстендил Мая Стойчева.

Ротацията към този момент е в действие в Професионалната гимназия по облекло и стопанско ръководство в Дупница. На учебно заведение пристигнаха единствено учениците от 8 и 12 клас.

В Монтан а спешният щаб също изпрати част от учениците онлайн. Изключение се прави за 1, 4, 7 и 12 клас, които остават в класните стаи.

В лечебните заведения в Монтана обстановката е под напрежение а, само че към този момент леглата са задоволително.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР