На много места в Североизточна България днес ще има валежи

...
На много места в Североизточна България днес ще има валежи
Коментари Харесай

Днес валежите продължават, но отслабват

На доста места в Североизточна България през днешния ден ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Над Източна България облачността ще е забележителна и ще продължи да вали дъжд, който до края на деня последователно ще стопира.
Над западната половина от страната ще е най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Ще се затопли и оптималните температури ще са сред 18 и 23 градуса.
Над Черноморието облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд, основно в северните региони. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са сред 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините преди обяд ще е доминира слънчево време, само че след обяд от североизток облачността ще се усили. На обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.
В петък и събота ще продължи постепенно да се затопля, само че към момента ще е относително студено за началото на юни. Облачността ще е раздрана, над Западна България - с повече слънце, а над източната половина от страната - най-вече забележителна, там не са изключени и изолирани слаби превалявания. Вятърът ще е слаб от север-северозапад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР