На много хора може и да не им се вярва,

...
На много хора може и да не им се вярва,
Коментари Харесай

Посочиха най-лошите компании на годината. А първенецът се ползва от почти всички

На доста хора може и да не им се има вяра, само че колосът Фейсбук, неотдавна ребрандиран на Meta, е посочена като " най-лошата компания " в света за 2021-а година. Това е открило изследване на Yahoo Finance. Повече от 1500 респонденти в отворена анкета на Yahoo Finance, измежду десетки компании от целия свят.

Корпорацията на Марк Зукърбърг получи 50% повече гласове за най-лоша компания за годината от попадналата на второ място. Тя е китайският колос за електронна търговия Alibaba.

Тъжната първа позиция на Фейсбук се дължат най-много на посочените от потребителите на обществената мрежа все по-голяма цензура и проблемите с дезинформацията, изключително във връзка с Covid-19.

Някои даже подлагат на критика компанията за " подкопаване на демокрацията в международен мащаб и допринасяне за повишаването на крайнодесния екстремизъм ". Много хора от целия свят упрекват приложението за шерване на фотоси на компанията -Instagram, за отрицателните резултати, които има върху психическото здраве на младежите.

Фейсбук беше попадна под най-различни удари тази година. Те бяха свързани с изказвания за приключване на информация и с антитръстови следствия. Според доста специалисти оттатък океана, не е по никакъв начин чудно, че компанията реши да се ребрандира.

Само че новото име Meta по-скоро докара до насмешки. Едните от тях, свързани с това, че в действителност компания с такова име към този момент съществува, т.е. слоганът е " откраднат ". И другите с възмущението на редица консуматори за желанието на Зукърбърг за бъдеща виртуална действителност с " аватари ", която може и да измести действителния свят.

Близо 30% от интервюираните въпреки всичко святат, че Facebook/Meta към момента може да се избави. Сред методите, които това може да стане, съгласно потребителите са " самопризнание на грешките, обществено опрощение и даряване на забележителна сума от облагите на някоя фондация, която се бори с онлайн вредите, породени на малолетните.

Освен Meta/Facebook и Alibaba, още една компания попада в отрицателната ранглиста. И това е производителят на електрически коли Tesla. И това се случва не поради цената на акциите, която се увеличи, а поради неизпълнението на обещанията за артикули, които по този начин и не бяха създадени тази година, както поради прекомерната екстравагантност на основния изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск и неговите туитове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР