На много голямо изпитание е инфраструктурата, защото говорим за обеми

...
На много голямо изпитание е инфраструктурата, защото говорим за обеми
Коментари Харесай

Около 2000 учители не могат да се включат в електронното обучение, търсят се решения

На доста огромно тестване е инфраструктурата, тъй като приказваме за размери на натоварване от пет до 20 пъти. За близо 2000 учители имаме информация, че нямат техническа опция да се включат. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на брифинг в Министерски съвет по отношение на стартирането на онлайн образованието от през днешния ден поради ограниченията, взети за битка против ковид у нас.
Няма инфраструктура, която да може да издържи на електронно натоварване, даже в развитите страни. Всички старания са ориентирани към отстраняването. Не значи, че през днешния ден всички възпитаници са стартирали дейно, надяваме се, че това ще се случи още на следващия ден, разясни още министър Вълчев.
За близо 2000 учители имаме информация, че нямат техническа опция да се включат. Ние имаме подготвеност да закупим техника, ще използваме сред 1 и 2 млн. по Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован разтеж ", разясни Красимир Вълчев.
Буквално сега изпращаме на всички учебни заведения инструкции за работа на платформата на Microsoft. Няма да заплащаме нищо в допълнение, само че досега малко учебни заведения са я употребявали, тъй като ние в последните години насърчавахме многообразието от платформи, сподели Вълчев.
С мобилните оператори сме подготвени да осигурим WiFi точки в квартали, където деца нямат съгласуваност. Става дума за към 11% от учениците. Не можем на всички да осигурим устройства, защото няма и налични по складовете. Можем отчасти да разгадаем достъпа до интернет - в кварталите и селата. Ще действаме по степен на централизация, разяснява още Красимир Вълчев. Работи се и по телефона, разпечатват се материали, само че с оптимално ограничение на взаимодейдствието, сподели Вълчев.
Ще имаме общо над 22 дни, които са неучебни, което надвишава гранииците на вероятното. Ние неизбежно ще влезем в решение да се компенсират дните, в които не може да се организира образователен развой. Имаме над пет разновидността и за нито един от тях нямаме сигурност, че е по-вероятен от останалите, сподели Вълчев. Той предложи на преподавателите, в случай че имат опция, да преподадат нов материал или най-малко да приготвят учениците за новия материал. По думите на Красимир Вълчев може да се възложат и планове на децата.
По отношение на университетите Красимир Вълчев разясни, че предварителните изпити няма да се проведат.
За матурите и националното външно оценяване министърът уточни, че има 8 сюжета за развиване на обстановката. По думите му може да се редуцира материал или да се продължи директно до датите на изпитите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР