На Митрофанова отдавна трябваше да ѝ бием дузпата, коментира в

...
На Митрофанова отдавна трябваше да ѝ бием дузпата, коментира в
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Трябваше да бием дузпата на Митрофанова

На Митрофанова от дълго време трябваше да ѝ бием дузпата, разяснява в събота пред Българска национална телевизия съпредседателят на “Демократична България “ Атанас Атанасов, който взе участие в българската делегация, посетила Украйна по-рано през тази седмица.Въпреки това Демократична България не счита, че страната ни би трябвало да прекъсва дипломатическите си връзки с Русия.

Атанасов разяснява, че дипломатическият състав на Русия в България е по-голям от сбора на представителствата на Германия, Франция и Англия.В момента в България има 114 съветски дипломати, а нашите в Русия са към двайсет.

" Трябва да се разредят ", уточни и Атанасов. Според него огромна част от съветските дипломати в България са така наречен “ГРУски “ – както е прозвището на чиновниците на съветското военно разузнаване.

На 6 април т.г. Демократична България прикани с декларация от парламентарната естрада съветската посланичка Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата и изгонена от страната. Премиерът Кирил Петков обаче отхвърли това предложение с аргумента, че България би трябвало да избави моряците в Мариупол, за което се разчита и на руснаците.

За последно в средата на март България изгони 10 съветски дипломати, а Митрофанова се появи пред телевизия " Россия 24 ", с цел да приказва от името на българския народ.

" Хората в България към момента не поддържат реториката и дейностите на своето държавно управление във връзка с специфичната интервенция в Украйна ", сподели тя. Българското държавно управление реагира внезапно с аргумента, че никой непознат посланик не може да си разрешава да приказва от името на българския народ.

Митрофанова обаче продължи с провокациите, наричайки българският министър председател " служител ", който не можел да ѝ споделя какво да приказва.

Правителството по-рано реагира против нейни изказвания, като Кирил Петков заяви, че тя се е извинила. През март държавното управление стачкува поради потреблението на квалификацията " евроатлантически подлоги " от страна на съветското посолството.

В формалния си привет към страната ни във връзка националния празник 3 март, съветското посолство пък оприличи войната в Украйна с Руско-турската война от 1878 година

" Коалицията се стабилизира "

В събота пред Българска национална телевизия Атанас Атанасов сподели, че ръководещата коалиция няма да се разпадне, в случай че Народното събрание вземе решение за даване на военно-техническа помощ за Украйна, което ще се извършва от държавното управление. Преди ден Корнелия Нинова заплаши, че Българска социалистическа партия ще напусне ръководството, в случай че държавното управление окаже военна помощ на Украйна. Тя въпреки всичко позволява украинска военна техника да бъде ремонтирана в България.

" Българска социалистическа партия не са вчерашни, те знаят по какъв начин да излязат от тази обстановка и мисля, че имат проект ", сподели Атанасов и сподели, че в неделя ще има съдружен съвет, на който този въпрос ще бъде разискван.

“Властта и обединението се стабилизира “, сподели Атанасов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР