На метроспирка Садат в египетската столица вече работи първият от

...
На метроспирка Садат в египетската столица вече работи първият от
Коментари Харесай

В Кайро ваксинират даже и в метрото - 35 милиона дози са поставени в Египет

На метроспирка " Садат " в египетската столица към този момент работи първият от общо двадесет преносими пункта за имунизация, заяви онлайн изданието " Иджипшиън стрийтс ".

Говорителят на метрополитена Ахмед Абдел Хади изясни, че пасажерите в подземната железница на мегаполиса имат опция получат първа доза и да се запишат за втора доза, като показват документ за идентичност.

По думите му мобилните пунктове се разкриват, откакто самите ползватели на метрото са изявили предпочитание. Решението беше оповестено през октомври от министъра на опазването на здравето Хала Зайед. Тогава тя осведоми, че пунктове за имунизация ще бъдат открити и в съдилищата, и на жп гарите.

От 15 ноември в Египет влиза в действие ограничаване, съгласно което неимунизираните държавни чиновници няма да бъдат допускани до работните им места. От 1 декември и жителите, които не са ваксинирани няма да бъдат допускани в публичните институции.

Наскоро египетските управляващи вкараха електронен имунизационен паспорт. Мобилното приложение удостоверява имунизационния статус посредством три цвята - червен за неимунизираните, зелен за имунизираните и жълт за тези с недовършен цикъл на имунизация.

Според данни, показани от президентския консултант по здравните въпроси Ауад Таг ел Дин към края на първата седмица на ноември в Египет са сложени 35 милиона дози ваксина против COVID-19, предава " Новини.бг ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР