На места в страната видимостта по пътищата е намалена заради

...
На места в страната видимостта по пътищата е намалена заради
Коментари Харесай

Намалена видимост поради мъгла в някои части на страната

На места в страната видимостта по пътищата е понижена поради мъгла, заяви Агенция " Пътна инфраструктура ".

До 30 метра е понижена видимостта по високите елементи в регионите на Сливен и Твърдица, област Сливен.

Видимостта е лимитирана до 50 метра в региона на Паничково, област Пловдив, " Обзорски ", " Дюлински " и " Шипченски " проход и тук-там в област Варна.

До 100 метра видимост има в регионите на Българене, Левски и Любеново, област Плевен, и проход " Републиката ".
АПИ моли водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост по път II-35 Плевен - Ловеч. Видимостта в региона е слаба.

Видимостта е понижена до 150 метра в региона на Ивайловград, област Хасково, и тук-там в област Русе.

Видимостта е понижена до 200 метра в региона на Деков, област Плевен.

Според данни на АПИ за пътната конюнктура в страната към 5.30 часа температурите в страната са били в период от - 2° до + 9°. Времето в страната е облачно, вали дъжд в съвсем цялата страна.

Силен вятър духа в региона на " Троянски " проход.
Слаб до сдържан вятър духа в областите Бургас, Варна, В.Търново, Габрово, Добрич, Плевен, Разград, Силистра, Смолян, Търговище, Хасково, Шумен и в региона на проход " Петрохан ".

Сняг вали в регионите на Шипково-Рибарица и " Троянски " проход, област Ловеч, Студенец, област Пловдив, и по високите елементи на област Пазарджик.

Пътните настилки в страната са най-вече мокри, а по високите и усойни места отчасти заледени и обработени.

Движението по Автомагистрала " Тракия " е лимитирано при пътната връзка София-Костенец, на пътен възел " Мухово " при км 46 на автомагистралата в посока град Костенец и град Ихтиман. В региона се правят ремонтни действия.

Обходният маршрут за направлението София - Костенец е през пътен възел " Ихтиман " при км 34+000. За направленията Ихтиман - Пловдив и Костенец - Пловдив обходният път минава през пътен възел " Церово " при км 69+167.

Движението по Автомагистрала " Тракия " в посоките София - Бургас и назад е без ограничавания. През пътния възел може да се минава, идвайки от Бургас в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман. Срок до 30 април 2018 година, показват от АПИ.

Движението по Автомагистрала " Тракия " в тунел " Траянови врата " също е лимитирано. Преминаването в тунела в посока Бургас се реализира в една лента заради спешни ремонтни действия по осветителните тела в дейната лента. Движението се прави в изпреварващата лента.

По останалите автомагистрали в страната няма ограничавания за транспортни средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР