На места около град Бахмут се наблюдава значителен спад на

...
На места около град Бахмут се наблюдава значителен спад на
Коментари Харесай

Боевете за Бахмут: Артилерийският обстрел не секва, руското настъпление е спряно

На места към град Бахмут се следи забележителен спад на военните дейности, защото съветските сили правят ротация от региона, само че обстрелът продължава непрестанно, заяви Си Ен Ен.

Серхий Череватий, представител на Източната формация на украинските военни, съобщи, че през последните два дни в региона е имало единствено два или три конфликта. Той обаче съобщи, че руснаците прикриват ротацията на силите си с артилерийски огън, а украинските позиции са били обстрелвани 343 пъти през вчерашния ден. На собствен ред украинският огън е умъртвил 78 руснаци и е унищожил разнообразни оръжия и хранилища с муниции, сподели той.

Продължава напускането на частите на „ Вагнер “ и замяната им с съветски постоянни сили, сподели Череватий.

" Те се пробват да разположат тези измежду най-хубавите елементи, които са останали. Части, които към този момент са взели участие в сражения: елементи от въздушнодесантните войски на окупатора, мотострелкови елементи. Те обаче идват не в най-хубавото си морално-психологическо положение. " - сподели Череватий. " Процесът на ротация към момента продължава. Дали това ги е укрепило или отслабило, ще забележим през идващите дни ".

Заместник-министърът на защитата Хана Маляр съобщи, че югозападните околности на Бахмут остават под контрола на украинците.

" Всъщност настъпателната активност на съперника в бранша Бахмут е спряна. Но врагът е нараснал броя на артилерийските офанзиви... Броят на офанзивите през днешния ден е еднакъв на времето на най-тежките сражения за Бахмут. " - съобщи Маляр.

Маляр съобщи, че украинските войски към този момент не се пробват да настъпват по фланговете на руснаците, само че съобщи, че " битката за това направление продължава ".

Един от военнослужещите в региона на Бахмут, Юрий Сиротюк от 5-та обособена щурмова бригада, съобщи, че мощните гръмотевични стихии са прекъснали въздушните удари, само че че " вражеската артилерия работи интензивно ", както и минохвъргачките и ракетите.

Сиротюк съобщи, че съветските сили са се пробвали да контраатакуват през последните дни, само че не сполучливо.

" Известната тиня в Донбас не разрешава придвижването нито на хора, нито на техника ", сподели той и добави, че това пречи на напъните на самите украинци да напреднат.

Той също по този начин направи разграничаване сред бойците на Вагнер и съветските постоянни елементи, които по думите му " не се бият като вагнеровци, защото не са изпратени като пушечно месо под опасността от разстрел. Затова те вършат доста вяли опити за офанзиви, които ние отблъскваме и тогава стартира да работи вражеската артилерия ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР