На месец у нас се регистрират по няколко хиляди домейна,

...
На месец у нас се регистрират по няколко хиляди домейна,
Коментари Харесай

Кои са най-странните имена на домейни в родното интернет пространство?

На месец у нас се записват по няколко хиляди домейна, а един от водещите критерии при избора на име, се оказват най-актуалните публичните полемики. Това описват от екипа на една от най-големите български хостинг компании. Така в интернет пространството се появяват уеб сайтове с имена като - " шезлонгза40лева.com ", да вземем за пример.

Какви други занимателни домейни се появяват във виртуалното пространство- вижте в репортажа на Виктория Бояджиева.

" i-te-taka-te.com ", " pochvamdabegam.com " или " neseizlagai.online ". Това са амо три от хилядите бисери във виртуалното море домейни. Забавните клипове в мрежата и настоящите събития са подстрекател номер едно за търсачите на автентичност.
Методи Дреновски - шеф на хостинг компания: Примерно, по отношение на полемиката на намордниците за кучетата над 5 кг, нали namordnik.comИ защото е доста елементарно запаметяващо се хората споделят:

- Даа, аз чух еди какво си.
- Ти къде го видя?
- Ами в beznamordnik.com
- Ааа, да.
И по този начин в уеб страницата едни се оплакват, други се майтапят, трети умуват по какъв начин може да се реши публичния проблем. Но след остроумието идва далновидността. Какво става с този уебсайт откакто спре да е смешно? Оказва се, че зад занимателните домейни от време на време стоят умели бизнес проекти.
Методи Дреновски - шеф на хостинг компания: Пример - beznamordnik.com, може след това умерено да прерасне в един доста прекрасен електронен магазин, където се продават намордници.
Има домейни, които стават забавни със самото си име и по-късно биват продавани. Купуват един домейн за 30 лв. и го продаваме за 300 по-късно на някой, който желае да го вземе този домейн и има бизнес концепция за него. Вече има смисъл.

Така хуморът цялостни банковата сметка. При други пък любовта.
Цветелина Ненкова - маркетинг управител в Суперхостинг.бг: Домейн, който го купи едно момче за подарък на едно момиче, като искаше да й направи уебсайт, чието наличие да бъде пояснение в обич. Един подобен домейн може да служи по-късно за едно цифрово място на някой публицист или стихотворец.
Подобни образци са домейните azitizavinagi.bg, podzvezdite.com, mecho.eu и patence.bg.

В хостинг промишлеността виждат, че от ден на ден дребни бизнеси осъзнават нуждата от уебсайт, а и става все по-достъпно. Например стартирането на електронен магазин коства сред 50-100 лв.. Но какъв брой ще е сполучлив по-късно, зависи от рекламата.
Методи Дреновски - шеф на хостинг компания: Когато си извършите уебсайт, хората на идващия ден не се разсънват и той да им изгрее на мониторите. Докато, в случай че отворите магазин нов на дадена улица целия поток, който минава от там ще мине около този магазин и ще го види. Може да каже на някой, може да не каже. Докато в интернет би трябвало да положите старания хората да се извърнат и да кажат: " Ааа.. Има нов уебсайт, който на мен ми прави усещане. "
И по този начин, домейните на истинските мозъци още веднъж са с една обиколка пред другите. Защото, както е споделил Платон " Доброто начало е на половина свършена работа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР