На мен лично не ми е никак приятно, че президентът

...
На мен лично не ми е никак приятно, че президентът
Коментари Харесай

Захариева: Президентът говори с думите на руската пропаганда

На мен персонално не ми е по никакъв начин прелестно, че президентът приказва с думите на съветската агитация. Това сподели пред Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС. „ Той назовава тази война спор. Не Украйна желае да води тази война, не Украйна атакува друга страна, а пази правото си на битие като страна и нация ”, добави тя. 

Депутатът от ГЕРБ-СДС очерта разделянето в България по повод поддръжката за Украйна. „ То се употребява за вътрешнополитическо повдигане на рейтинга, само че това обърква българите. Държавата има разнообразни гласове, част от които повтарят съветската агитация. Това ускорява разделянето в обществото по тематиката ”, е мнението ѝ.

Помощта за Украйна

Пропаганда съгласно Захариева е, че помощта за Украйна отслабва отбранителната дарба на Българската войска. „ Става въпрос за машини, които повече от 40 години стоят в едни хранилища и в никакъв случай не са били употребени. Те са в Министерство на вътрешните работи, а не в Министерството на защитата. Купувани са, когато Министерство на вътрешните работи се е предполагало, че се отбранява от националната обич ”, изясни тя.

„ Украйна пази правото си на битие. Това не е някаква волност на президента Зеленски ”, акцентира националният представител.

„ Това не е лесна некоалиция. Както и да назоваваме това ръководство, колкото и да не ни харесва и на нас, и на тях, ние сме в близки до съдружните, според мен, връзки. Въпреки че няма документално съдружно съглашение, което затрудняваше работата. Те към момента нямат подготвеност за сключване ”, счита Захариева.

Депутатът от ГЕРБ-СДС мощно се надява Димитър Радев, който е номинация на групировката за шеф на Българска народна банка, да бъде определен и да няма смяна на мнението в последния миг от страна на ПП-ДБ.

Парите за заплати

Захариева посочи, че сред първо и второ четене на бюджета ще внесат пакет, обвързван с Министерство на вътрешните работи. „ Наистина нарастването е належащо и това не е популизъм ”, сподели депутатът. 

Местният избор

Захариева смята, че ГЕРБ ще има претендент за кмет на София. Тя разясни, че текат номинационните събрания.

Целия диалог гледайте във видеото. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР