На масирана хакерска атака е бил подложен днес сайтът на

...
На масирана хакерска атака е бил подложен днес сайтът на
Коментари Харесай

Руската ЦИК съобщи за хакерска атака от 15 страни

На масирана хакерска офанзива е бил подложен през днешния ден уеб сайтът на Централната изборна комисия на Русия. Атаката е от вида DDоS и е осъществена от IP адреси от 15 страни.
Това заяви пред публицисти председателката на ЦИК Елла Памфилова, съобщи ТАСС.
По думите й през днешния ден сред 2:00 и 5:00 часа през нощта е била парирана компютърна офанзива против уеб страницата на ЦИК от вида " отвод от услуга ". Пикът е бил в 2,20 часа московско време.
Източниците на офанзивата са били ситуирани в 15 страни, разяснява Памфилова.
Атакувани са били и редица медии.
ЦИК е отчел офанзива и против своя информационно-справочен център , съобщи от своя страна основният секретар на съветската ЦИК Мая Гришина. " Вече можем да кажем, че през днешния ден натоварването се е нараснало неведнъж и отчитаме всъщност хакерска офанзива против нашия информационно-справочен център ", сподели тя.
Днес в Русия се организират президентски избори, които не крият особена конспирация. Очаква се с огромна преднина победител да стане президентът Владимир Путин, който ще си обезпечи четвърти подред 6-годишен мандат.
Според социологическите изследвания Путин ще получи 69% от гласовете, а вторият - претендентът на комунистическата партия Павел Грудинин, се чака да вземе едвам 7 - 8%.
Право на глас през днешния ден имат 107 млн. руснаци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР