На мъжа му прилошало малко преди село Места, община Банско,

...
На мъжа му прилошало малко преди село Места, община Банско,
Коментари Харесай

Трагедия Почерни България. Прилоша Му, Трябваше Да Седне И Почина. Инфаркт Уби Много Известен Българин

На мъжа му прилошало малко преди село Места, община Банско, и почнал да криволичи по пътя. При разклона за Гостун спрял, защото усетил, че не може да продължи, и умрял.

Приятелите му от групата нищо не могли да създадат. Пристигналите на място медици от ЦСМП единствено установили гибелта на Бърдарев. Медицинското умозаключение за повода за гибелта е солиден инфаркт.

Внезапната гибел стана причина тазгодишният велопоход да бъде отсрочен. Веднага откакто Иван Бърдарев е превозен с колата за спешна помощ за МБАЛ – Разлог колоездачите се върнали в Банско. Групата потегля през вчерашния ден проведено от Банско в 7:30 часа. Малко след тях е трябвало да тръгнат останалите запалянковци с микробус, който е щял да догони и следва велосипедистите до крайната точка на велопохода – гр. Кавала, Гърция, където са имали обезпечена нощувка, написа Струма.

Прибирането назад е било планувано за през днешния ден. Първоначално велопоходът е бил очакван да започва през днешния ден, само че заради прогнозите за утежняване на времето е издърпан ден по-рано. В телефонен диалог с Мария Кърпачева, която е член на УС на Спортен клуб на ветераните – Банско, тя показа, че Иван Бърдарев е измежду най-активните участници в мероприятието и се включва в него всяка година. „ До последно се чудеше дали да тръгне с велосипеда, или да се качи на микробуса, просто не беше сигурен дали ще издържи. Много обичаше да спортува и участваше постоянно във всички мероприятия на клуба, беше доста деен, спортна натура. Другите от групата споделиха, че му е станало неприятно и почнал да криволичи.

Спрял, тъй като почувствал, че не може да продължи. Издъхнал съвсем незабавно ”, сподели Кърпачева.

Иван Бърдарев, прочут с прякора Бърт, е емблематична фигура за Банско. Дълги години е бил планински избавител, част от доброволния отряд на ПСС – Банско. Той е и измежду най-хубавите скиори ветерани и състезатели по тенис на маса, неведнъж е печелил редица надпревари. „ Освен добър състезател той беше и добър артист, шеговита персона, огромен придружител. При всичките походи, излети и сбирки, които сме правили, той създаваше оцветеност, забавление и въодушевление ”, споделиха приятелите му от клуба.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР