На летище Хийтроу в Лондон от известно време има нов

...
На летище Хийтроу в Лондон от известно време има нов
Коментари Харесай

Служител на летище Хийтроу работи денонощно и то без заплата


На летище " Хийтроу " в Лондон от известно време има нов чиновник, който работи непрекъснато и то без да получава заплата. 

Запознайте се с кучето робот Дейв. То е основано от американската инженерна и робототехническа корпорация " Бостън дайнамикс " (Boston Dynamics), която в съдействие с интернационалната консултантска и строителна компания " Мейс " (Mace) организира тествания на неговите благоприятни условия, осведоми ДПА. 

Дейв прави триизмерно (3D) лазерно сканиране на структурата на товарен тунел, издигнат през 60-те години на предишния век на летище Хийтроу, както и на дейностите по неговата реорганизация, която се организира сега, написа Българска телеграфна агенция.

Дейв има четири механични крайника и спомагателни плъгини, които му разрешават да извършва по-специализирани задания. Този модел роботи все по-често се употребяват в строителството, в областта на сигурността и в минното дело, защото качествата им да отварят порти, да влачат предмети и да инспектират рискови зони се оказват доста потребни.

По-рано тази година " Бостън дайнамикс " разгласи, че е продала " няколкостотин " сходни кучета роботи, чиято базова цена е от порядъка на 100 000 $.

Фирмите, които правят реконструкцията на тунела на летище " Хийтроу ", настояват, че тяхното куче робот спомага за повишение на сигурността на екипите, които работят на строителния план. Дейв способства за понижаване на броя на злополуките по време на строителните действия на рискови, тъмни или хлъзгави места. Успоредно с това роботът бързо обезпечава данни за напредъка при реконструкцията на тунела.

" Роботите в никакъв случай няма да заменят хората в бранша на строителството, само че този пилотен план демонстрира капацитета им за повишение на успеваемостта на работата, събиране на данни в дигитален тип, възстановяване на сигурността на труда и усъвършенстване на доставките ", съобщи Марк Рейнолдс, шеф на корпоративната група и основен изпълнителен шеф " Мейс ". 

" Пътниците, които минават през " Хийтроу ", може в никакъв случай да не виждат резултатите от активността на Дейв, само че се надявам, че ще им е прелестно да узнаят, че той работи непрекъснато, с цел да може летището да действа допустимо най-добре ", добави Рейнолдс.

Служителите на корпорацията " Мейс ", който работят дружно с кучето робот на " Хийтроу ", са избрали името му Дейв, откакто са провели гласоподаване, показва ДПА. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР