На кой ли не се е случвало - участниците в

...
На кой ли не се е случвало - участниците в
Коментари Харесай

Прекалено малкото отстояние е третата най-честа причина за инциденти

На кой ли не се е случвало - участниците в придвижването са прекомерно близо един до различен и се случва случай. Повечето сходни произшествия поради незадоволително разстояние биха могли да бъдат избегнати. Според формалната статистика незадоволителната безвредна отдалеченост е третата най-честа причина за произшествия през 2021 година

Спазването на отдалеченост, едно от главните правила за контактите сред хората по време на корона пандемията, е мощно подценявано в пътния трафик. В гъстото градско придвижване, където транспортните средства се подреждат едно след друго, постоянно идва злополука, когато движещият се начело ненадейно спре. Има и доста рискови обстановки при изпреварване на автомагистралата. Например, в случай че настигнете прекомерно близо транспортното средство начело, преди да го изпреварите.

Любителите на непрекъснатото бързо шофиране постоянно се изкушават да съкратят дистанцията с автомобила начело и поражда заплаха от случай по една или друга причина. Повечето от тези произшествия могат да бъдат избегнати с по-голямо разстояние.

Правилата за придвижване по пътищата дават ясно напътствие - „ Разстоянието до транспортно средство начело нормално би трябвало да е задоволително огромно, с цел да можете да спрете зад него, даже в случай че ненадейно бъде натисната спирачката му. “ Това обаче не е оправдателна индулгенция за този, който се движи начело, тъй като - " Всеки, който се движи начело, не би трябвало да стопира без безапелационна причина. "

Основното предписание за безвредното разстояние е половината от цената на скоростомера в метри или дистанцията от две секунди с безпрепятствена видимост. Всеки, който кара с 80 км/ч, би трябвало да съблюдава отдалеченост от най-малко 40 метра от автомобила начело.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР