На кой фронт да започна? С такава шега даде първото

...
На кой фронт да започна? С такава шега даде първото
Коментари Харесай

Драгомир Заков пита на кой фронт да започне

" На кой фронт да стартира? " С такава смешка даде първото си изявление пред медиите в Народното събрание новият боен министър Драгомир Заков след поредност от заложени въпроси за това кои ще бъдат главните му цели. Припомняме, Стефан Янев поради това, че не употребява думата " война " поради обстановката в Украйна.

Заков изиска от медиите първо да отиде в Министерство на защитата, да се запознае с това до какъв стадий е стигнал анализът на украинските претенции и тогава да дава отговор на въпроси. Ако българската войска не може да отговори на тези претенции, ние няма по какъв начин да отговорим на тях, добави министърът. " Нека да отида първо в министерството, през целия ден съм бил на път, бях и в Народното събрание и би трябвало да получа съответните брифинги . Така че дано да отида в министерството и идващите дни ще имаме много благоприятни условия да се забележим ", даде обещание Заков.

Той увери още, че всички положителни практики от наследството на досегашния министър на защитата Стефан Янев ще бъдат продължени.
 Кирил Петков: С такива другари не ми трябват врагове
Кирил Петков: С такива другари не ми трябват врагове

Карадайъ попита къде е бил министър председателят още при първите изказвания на Янев

Заков изясни, че министър председателят бил доста явен и имало диалози в предходните дни за поста боен министър. Решението му да одобри поста било взето нощес, след диалог със фамилията му и до момента, което е правил до момента, ще го прави в Министерство на защитата. Всеки български дипломат би трябвало да е подготвен да продължи да служи на България на какъвто и да било пост, акцентира Заков.

Той посочи, че работи с военните откогато е почнал в Министерство на външните работи през 2002 година, а през последните 6 години е работил с към 60% от делегациите в НАТО, които са военнослужещи. Познават ме доста хора в Министерство на защитата и аз познавам тях, сподели новият боен министър.

Запитан дали би трябвало да има съюзнически сили на територията на България, Заков означи, че макар, че обстановката е динамична, България е член на НАТО и думата НАТО не е мръсна дума. Ако се наложи сили на НАТО да дойдат, това ще стане при избрана процедура. Това не става някои се обажда на България и идват сили на НАТО - това е развой на взимане на решения. България е част от решенията в НАТО, акцентира Заков.
 Кирил Петков не чака отпор за Драгомир Заков
Кирил Петков не чака отпор за Драгомир Заков

Няма по-подготвен човек от него

" В момента се води война в Украйна, това е истината ", посочи военният министър и добави, че никой български министър не може да му бъдат налагани решения.

Драгомир Заков увери, че Черно море е подсигурено и сега, тъй че обществото може да бъде несъмнено, че Черно море и България са обезпечени. Той прикани медиите да не го вкарват в сходни тематики за това по какъв начин би коментирал изказванията на премиера Кирил Петков, че Русия е бензиностанции с ракети. Аз мисля, че оценката за това, което се случва в Украйна е давана доста ясно от интернационалната общественост, сподели Заков.

Той увери, че това, което НАТО направило е невиждано изпитание да остави Русия на масата на договарянията. " Войната стартира сега, в който врата за разговор беше безусловно необятно отворено. Оттук нататък отговорите, мисля че сами може да ги намерите ", безапелационен бе военният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР