На косъм от трагедия се оказаха жители на Димитровград. Там

...
На косъм от трагедия се оказаха жители на Димитровград. Там
Коментари Харесай

Подготвен е нов дом за живеещите в опожареното общежитие в Димитровград

На косъм от покруса се оказаха поданици на Димитровград. Там пламна общинско общежитие за обществено слаби. Трима души пострадаха, а 23-ма бяха евакуирани поради пожар, лумнал рано тази заран.

Огънят е сподавен за към 30 минути, само че изпепелява изцяло три от стаите, част от покрива и коридора на постройката.

Снимка: btvnovinite.bg

Пожарът лумва малко след 4 сутринта, когато всички 23-ма наематели спят. Огънят потегля от стая и за минути обгръща и коридорът.

Снимка: btvnovinite.bg

Изключително значима е била първата реакция на охранителя. Веднага откакто уведомява пожарната, той стартира да извежда хората от първия етаж.

Снимка: btvnovinite.bg

Минути по-късно постройката към този момент е била обхваната от гъст пушек, а пристигналите пожарникари стартират да къртят порти и да изнасят още хора на ръце. Така всички са избавени в точния момент.

Снимка: btvnovinite.bg

Огънят лумва в стаята на 38-годишният Васил, който бягайки, първи напуща постройката. За минути пожарът обгръща целия първи етаж.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Видяхме гъстия пушек, който се подаваше по коридорите, надлежно и огъня, който беше голям. Той беше като на филм”, споделя наемателката в общинското общежитие Вера Руменова.
Пожар в общежитие за обществено слаби в Димитровград Трима души са леко обгазени
Охранителят Динко Колев стартира незабавна евакуация.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Не беше по никакъв начин елементарно, тъй като няма алармена система постройката. Благодарение на сътрудниците, реагираха доста бързо, пожарната дойде”, споделя Колев.

Снимка: btvnovinite.bg
„ Много мъчно се виждаше, само че изкарахме седем индивида, част от които ги изкарахме по стълбището, един със стълбата го изкарахме през прозореца”, споделя един от пожарникарите.

На някои им прилошава и са изнесени на ръце.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Охраната ме взема и ме изкара вънка. И аз като не мога да слушам, мога като куче да изгоря вътре”, споделя Руска, друга наемателка на общежитието.

Общината приготвя нов дом за обществено слабите и заболели хора от унищоженото крило.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Значи в общежитието има още едно крило, което сме го подготвили, това крило. В момента правим такива мероприятия, с които доставяме ги с кревати с постеловъчни и от „ Червения кръст” - топли облекла.

Мъжът, провокирал пожара, е с психологично заболяване. Според обществените той не може да се грижи самичък за себе си, по тази причина му е препоръчано настаняване в център от фамилен вид, където да е под 24 часово наблюдаване.

Снимка: btvnovinite.bg

„ И сега, в който би трябвало да бъде настанен в услугата и да подпише контракт за прилагане на услугата, той се отказа”, разкрива Стефан Манахилов, шеф на РД „ Социално подкрепяне " в Хасково.

След пожара в болница остава една жена с леки изгаряния. Мъжът, провокирал пламъците, е настанен за лекуване в психиатрично заведение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Разследва се неволен палеж. А хората от общежитието към този момент са настанени в другото крило. Осигурена им е храна, вода и топли завивки

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР