На косъм от инцидент.Автомобилната камера на Владимир Бакалов е заснела

...
На косъм от инцидент.Автомобилната камера на Владимир Бакалов е заснела
Коментари Харесай

Тази ситуация на пешеходна пътека отприщи вълна от коментари в мрежата ВИДЕО

На косъм от случай.

Автомобилната камера на Владимир Бакалов е снимала обстановка, развила се на пешеходна пътека в столицата, при която по знамение няма потърпевши. От фрагментите виждаме по какъв начин жена се насочва към пешеходната пътека, когато колата на създателя на поста доближава. Съответно дамата се стопира и се чуди по какъв начин да реагира – евентуално не е била сигурна дали водачът на возилото ще спре.

Според Бакалов някои пешеходци са станали доста уверени. Ето какво написа още той:

„ Мислят си, че като пресичат на пешеходна пътека Всевишният ги пази и са неподвластни на законите на физиката. Да, на пешеходна пътека пешеходецът е с преимущество, само че това не му дава право да връхлита като фурия, без да гледа. Слагаш страхливо крачето на платното, уверяваш се, че водачите са те видели и са почнали да понижават, и тогава минаваш. В такива случаи рязкостта на прекъсването баланс от потребността да спасиш пешеходецът и да избегнеш удар откъм гърба, който баланс аз реализирах с неимоверни старания. На тези хубави гладки жълти павета единственото, което избави тази госпожа, беше усърдната работа на ABS-а. Да отиде да възпламени свещичка за здраве.

P. S. И да, скоростта ми е съвършено съобразена с пътните условия, както се вижда. “

В мненията под обявата Желязка написа: „ Серизоно ли считаш, че тя е отговорната в тази ситуация, галфон! “, а Мартина Крумова счита, че книжката на Бакалов му се е паднала от зрънчо.

Мартин Бонев поддържа мнението на водача. „ Аз съм водач и когато прекосявам първо спирам на пешеходната пътека и се оглеждам, с цел да съм сигурен, че и мен са ме видяли. Не инцидентно на множеството пътеки към този момент написа с огромни букви ПОГЛЕДНИ! А не да се засилиш като кон с капци и да минеш по стилния подиум и чак когато стъпиш на пътеката да изгледаш злобно водачите, че горките колкото да са спрели, с цел да минеш ти оттова “, написа той.

Мартин Костов пък поучава водача на автомобила да внимава повече в пътната конюнктура. „ Ако в действителност си мислиш, че си прав, повече не се качвай на автомобил. Жената се вижда от 50 метра какво ще направи. Сега отивай да си купиш гуми и внимавай повече в пътната конюнктура. Както виждаш индивидът с колата в ляво от теб се оправи без никакви проблеми “, разяснява мъжът.

Да напомним, че член 119 от Закона за придвижване по пътищата гласи следното:

(1) При доближаване към пешеходна пътека лидерът на нерелсово пътно транспортно средство е задължен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като понижи скоростта или спре.

Има ли отговорен и кой е той – споделете Вашето мнение в мненията под публикацията. Междувременно вижте и видеото тук:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР