На кораба Съюз МС-22, който е скачен за Международната космическа

...
На кораба Съюз МС-22, който е скачен за Международната космическа
Коментари Харесай

Космически отломки или микрометеорит повредиха кораба „Съюз“ на МКС

На кораба " Съюз МС-22 ", който е свързан за Международната галактическа станция /МКС/, е провокирана щета от попадането на галактически парчета  или микрометеорит, заяви " Роскосмос " в понеделник. По предварителна информация повредата може да е породена от попадане на микрометеороит или галактически парчета във външен хладилник-радиатор, ситуиран в приборно-монтажния отсек на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 ", оповестиха от пресслужбата на държавната корпорация в понеделник

Оттам прецизират още, че системата за термичен надзор на кораба се състои от две вериги - вътрешна (контур на жилищните отделения) и външна - на шарнирните радиатори.

„ Термичният надзор е предопределен да отстранява топлината и да охлажда жилищното пространство – спускаемият уред и отделението за живеене, и инструменталното и монтажното поделение на кораба “, споделиха от държавната корпорация. Специалистите на „ Роскосмос “ са разкрили допустима щета в приборно-монтажния отсек на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 ", свързан към Международната галактическа станция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР