На концерта на Нова година в София ще има светлинно

...
На концерта на Нова година в София ще има светлинно
Коментари Харесай

Новогодишният концерт в София: Без фойерверки и с КПП-та

На концерта на Нова година в София ще има светлинно шоу и няма да има фойерверки, заяви на брифинг заместник-кметът на столицата Надежда Бачева.

" Имам удоволствието да поканя жителите на София на новогодишния концерт на 31 декември, който ще стартира в 21:30 часа “, сподели Бачева.

Тя прикани хората да се въздържат от потреблението на пиротехника. “Знаете какъв брой доста фойерверките смущават животните, дребните деца и хората с увреждания “, изясни Бачева.

Музикантът Свилен Ноев от групата „ Остава “ разгласи, че за музиката ще се погрижи както той, по този начин и Дони и Нети и певицата Криста. „ Концертът ще свърши към 1:00 часа след среднощ, тъй че дано софиянци да заповядат “, сподели още изпълнителят.

“12 общински чиновници ще се грижат за сигурността, а жители, които са във очевидно нетрезво положение няма да бъдат позволени на концерта. Граждани с пиротехника и стъклени чаши и бутилки няма да бъдат позволени през КПП-та, които Столична община провежда “, изясни шефът на АПП на Столична община Красимир Димитров.

Той уточни, че градският превоз ще бъде с удължено работно време. „ Предвид градежа на сцената към 16 часа на 31-ви декември ще бъде лимитирано придвижването по бул. цар Освободител, през останалото време придвижването ще бъде възпрепятствано единствено в едното платно по булеварда, с цел да може да се построява сцената “, сподели Димитров.

Ще се следи за съмнителни субекти, за хора, които носят обемист багаж, стъклени бутилки и други рискови предмети

200 полицейски чиновници ще бъдат ангажирани с опазването на реда, като в 16 часа на 31-ви декември с изключение на лимитираното придвижване по цар Освободител, само че и в прилежащите улици от Раковска и площад Независимост ще бъде спряно пътното придвижване, съобщи началникът на бранш „ всеобщи мероприятия “ към Столична дирекция на вътрешните работи и основен контрольор Иван Георгиев.

„ Колегите ще изградят периметър към площад Батенберг. Този периметър ще бъде с полицейска лента и парапети, като на тях ще бъдат ситуирани полицейски чиновници. От 16 часа ще има защита, като жителите, искащи да посетят събитието могат да го създадат до 19 часа, като ще бъдат пропускани през шест контролно-пропускателни пункта “, изясни Георгиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР