На концерта на Българската Коледа в края на декември, Дара

...
На концерта на Българската Коледа в края на декември, Дара
Коментари Харесай

Дара Екимова вдъхва нов живот на обичаната песен Остани на Паша Христова

На концерта на " Българската Коледа " в края на декември, Дара Екимова показа своя версия на една от най-красивите песни на българската естрадна музика - " Остани ", в автентичен вид на Паша Христова. Това осъществяване развълнува доста хора, а през днешния ден, 18 януари, е формалната му аудио и видео премиера.

Удивителен финес, прочувствен заряд и вокално майсторство - с това впечатлява новата версия на парчето.

" Остани " е една от най-близките до сърцето ми песни. Химнът на безконечната обич, нейните превъплъщения и хубостта на разрушеното сърце. За мен е чест да пея тази ария. Любима, вдъхновяваща, гениална Паша Христова. Поклон ", споделя Дара Екимова.

За първи път изпята от огромната Паша Христова през 1971 година на " Златния Орфей ", " Остани " е композирана от пианиста Николай Арабаджиев и е по текст на писателя Димитър Василев. Версията на Дара Екимова е и в осъществяване на бенда на Българското Национално Радио под диригенството на Левон Манукян, който е и неин аранжор.

Специални благодарности на всички, които стоят зад самодейността " Българскатао Коледа ": Президенството на Република България, Българското Национално Радио, Нова Телевизия и екипа на Дрийм Тийм.

Официалната премиера на " Остани " е през днешния ден, 18 януари, в 10:00 ч. в YouTube канала на Дара Екимова и в българския радио ефир, а аудиото е налично във всички музикални стрийминг платформи.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР