На конференцията на Асоциацията на армията на САЩ компанията за

...
На конференцията на Асоциацията на армията на САЩ компанията за
Коментари Харесай

САЩ разкриват смъртоносен нов играч: електрически боен дрон с обсег до 60 километра

На конференцията на Асоциацията на армията на Съединени американски щати компанията за отбранителна техника AeroVironment показа новия самостоятелен безпилотен летателен уред P550, който може да остане във въздуха до пет часа, да прави разследващи интервенции и да хвърля управляеми бомби. Електрическият дрон излетява отвесно и подвига до 7 кг потребен товар. Компанията се надява да го продаде на Пентагона за техническа поддръжка на разследващи патрули за далечно разузнаване.

P550 е модулен дрон с електрическо задвижване, който е относително на ниска цена и многофункционален, написа изданието IE. Той съчетава преимуществата на работата на дълги дистанции с порядъчен потенциал на потребния товар и липса на нужда от зареждане с гориво. Според представители на AeroVironment сега на пазара няма аналози на този дрон.

Компанията към този момент има опит в производството на дребни квадрокоптери за военно разузнаване. P550 е с сходен дизайн на дроновете Puma и Raven, само че с отвесно политане и кацане, електрически мотор и опция за осъществяване на бомбени удари.

Размерите му – 5,2 на 2,8 м и тегло от 25 кг – разрешават да носи по едно и също време няколко оръжия и датчици. Обсегът на деяние на P550 е 40 километра, само че може да бъде повишен до 60 километра.

Системата дава опция за дистанционно управление на дрона и за прекосяване в самостоятелен режим на полет, според от събитията. Възможно е да бъде квалифициран за нова задача и оборудването да бъде заменено единствено за няколко минути. Модулната архитектура обезпечава опция за консолидиране на потребен товар, канали за транспорт на данни и стратегии за обмисляне на борбата от трети страни.

P550 може да лети с ръководените с GPS муниции Shryke, създадени от L3Harris и Corvid Technologies. В бъдеще ще се оферират и други разновидности.

AeroVironment към този момент е почнала да тества P550 и да търси клиенти. Компанията чака да създава хиляди от тези БЛА годишно. Информацията за цената на дрона се пази в загадка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР