На компанията Nestlé ще се наложи да продължи да повишава

...
На компанията Nestlé ще се наложи да продължи да повишава
Коментари Харесай

Най-голямата компания за хранителни продукти в Европа заяви, че ще продължи да вдига цените

На компанията Nestlé ще се наложи да продължи да покачва и през тази година цените на своите хранителни артикули, с цел да компенсира повишението на индустриалните разноски, които още не са пренесени напълно в цените " на дребно " за крайните консуматори. Това разяснява генералният шеф на компанията с централен офис в Швейцария, Марк Шнайдер, в изявление за немския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Това повишаване няма да бъде толкоз внезапно, колкото през 2022 година, обаче " тази година ще би трябвало още да наваксаме с цените ", споделя шефът на компанията, известна най-широко с шоколадовите и млечните си произведения.

За първите 9 месеца на 2022 година (януари-септември)най-голямата в Европа компания за хранителни артикули, произвеждаща и шоколадовите блокчета KitKat и кафе Nescafe, регистрира 8,5% нарастване на продажбите си, като по-голямата част от този растеж се дължи директно на покачването на цените.

Инфлацията в доста развити страни в света в този момент е на многогодишни максимуми, в забележителна степен поради покачването на цените на питателните артикули и енергоносителите.
 Nestlé увеличи цените на стоките си с над 6%
Най-голямата хранителна компания в света увеличи цените на стоките си с над 6%

Въпреки по-високите цени, компанията усили органичните си продажби
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР