На коалиционния съвет е взето решение в понеделник бюджетът да

...
На коалиционния съвет е взето решение в понеделник бюджетът да
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Минималната заплата остава 710 лева

На съдружния съвет е взето решение в понеделник бюджетът да бъде импортиран в Народното събрание

"Антикризисните ограничения касаят и подкрепят всички български жители, наранени от рецесията. Това са пенсионерите, учениците, младите фамилии, бизнесът. " Това съобщи в "Още от деня " по ръководителят на ПГ на "БСП за България " Георги Свиленски.

"80% от над 200 лева мегаватчас ще бъде върната, ще бъде обезщетена. Парното, топлата вода, електрическата сила, облекчения в акциза и понижение на Данък добавена стойност... Кой не заплаща ток и не използва гориво, че няма да усети тези ограничения на държавното управление ", разяснява Георги Свиленски.

Той уточни, че на съдружния съвет е взето решение в понеделник бюджетът да бъде импортиран в Народното събрание.

"В рамките на три седмици - до 25 юни ще бъде признат на второ четене в пленарна зала, с цел да може от 1 юли българските пенсионери да получат новия размер на пенсиите си. "

Обясни, че на този стадий минималната работна заплата остава 710 лева

Свиленски се спря и на тематиката с украинските бежанци.

"Факт е, че сме в спешна обстановка. Факт е, че имаме сериозни проблеми за решение, само че считам, че страната поставя нужните старания за устройването на украинските бежанци. "

Той означи, че това най-често са дами, майки. Посочи, че с цел да се интегрират у нас, добре е да съумеят да си намерят работа, само че тогава изниква въпросът с дефицита тук-там в детските градини.

Свиленски заключи, че това, което се прави е в границите на вероятното. Предвид това, че войната стартира ненадейно, а бежанците започнаха да идват на огромни групи у нас, дейностите на страната бяха повече от предстоящото, на тези хора им се предоставиха най-хубавите условия.

Решението да бъде направена управническа стратегия, Свиленски разяснява, като акцентира, че законодателната стратегия на държавното управление стъпва на основата на съдружното съглашение и съвсем всички министерства са изготвили управническите си стратегии. Трябва да не забравяме, че това държавно управление ръководи в обстановка на коронавирус рецесия, в обстановка на инфлация и в обстановка на война.

"Ние сме на шестия месец на ръководството си - с всичките тези рецесии, с две актуализации на бюджета. На прага сме на трета актуализация ", означи Свиленски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР