На Карлос Гон, бившия президент и генерален директор на консорциума

...
На Карлос Гон, бившия президент и генерален директор на консорциума
Коментари Харесай

Повдигнаха нови обвинения на бившия шеф на Нисан Карлос Гон

На Карлос Гон, някогашния президент и общоприет шеф на консорциума Рено-Нисан, бяха повдигнати нови обвинявания през днешния ден, предадоха международните организации, като се позоваха на японски медии.

Това са четвърти обвинявания, повдигнати против Гон. Този път те са за отклонение на средства на групата Нисан, показва Франс прес.Днес трябваше да завърши мярката задържане под стража, наложена на Гон за други обвинявания.

Негови юристи споделиха, че незабавно ще внесат молба за стартиране под гаранция.

Карлос Гон беше задържан през ноември предходната година по обвинявания за осъществени финансови нередности. Той твърди, че е почтен, отбелязва Асошиейтед прес.След като през март той беше пуснат под гаранция на стойност 1 милиард йени (9 милиона долара), Гон беше задържан още веднъж при започване на април в очакване на развой против него.

Според новите обвинявания Гон е направил сериозна корист с доверие и е нарушил японския закон за фирмите, съобщи Ройтерс.

Обвиненията са свързани с заплащания от филиал на японския автомобилостроител, като се твърди, че парите са отишли в частна капиталова компания, следена от Гон, добавя Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР