На каква възраст може да се спре цитонамазката? Като общо

...
На каква възраст може да се спре цитонамазката? Като общо
Коментари Харесай

До каква възраст е необходима цитонамазката?

На каква възраст може да се спре цитонамазката?

Като общо предписание, смята се, че тя не е към този момент чак толкоз нужна след навършване на 65 години.

След тази възраст рискът да се развие рак на маточната шийка доста понижава.
Но въпреки всичко имайте едно мислено – този риск не изчезва напълно!   
Какво съставлява рак на шийката на матката?

Ракът е заболяване, при което избрани кафези от организма не действат вярно – стартират да трансформират своята конструкция и да се разделят неконтролируемо. Точно това се случва и с рака на шийката на матката. Постепенно раковите кафези образуват израстък, който най-често е недоброкачествен.

Каква е най-честата причина за рак на шийката на матката?

Най-честата причина е болестта с Човешкия Папилома вирус (95-99.7% от случаите) . Доказана е връзката сред половия живот на дамите и заразяването с този вирус.
Сред рисковите групи са дамите, които стартират половия си живот рано и тези, които имат безразборни полови контакти. Причина за развиване на рак на шийката на матката може да бъде зараза от други излъчени по сексуален път микроорганизми и отслабена имунна система, която да разреши по-лесното заразяване. Има проучвания, които настояват, че има връзка сред оралните контрацептиви и риска да се разболеем от този тип рак.

Какви са признаците на рака на шийката на матката?
За страдание, както множеството типове рак, този на шийката на матката няма признаци, когато е в ранен етап. Когато към този момент напредне, се следят следните нехарактерни признаци:
болежка в долната част на корема. болежка при сексуален акт. кръвотечение сред обособените менструации или по-продължителна и изобилна менструация.
Когато към този момент ракът има метастази (разсейки), са вероятни разстройства в органите, където се е популяризирал.

Именно заради неналичието на признаци в начален етап и заради неспецифичните признаци, когато към този момент е напреднал, би трябвало да се вършат наложителни, профилактични прегледи за хващане на заболяването в точния момент.
Най-важният фактор за цялостното изцеление на рака на шийката на матката е навременното разкриване. Имайте поради, че в случай че се открие в ранен етап, този тип рак е изцяло лечим и дамата може да продължи пълноценния си живот.   
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР