На живо: Украйна казва, че е завзела повече земя около Бахмут

...
Украйна заяви в понеделник, че нейните сили са завзели повече
Коментари Харесай

Украйна заяви в понеделник, че нейните сили са завзели повече територия около опустошения от войната източен град Бахмут през уикенда. Междувременно Русия заяви, че е осуетила поредната атака на украински дрон срещу Москва. Следвайте FRANCE 24 за актуализации на живо. Всички часове са парижко време (GMT+2).

9:21 сутринта: Украйна казва, че си е отвоювала три квадратни километра близо до Бахмут

Украинските сили са отвоювали част от територия около източния опустошен от войната град Бахмут, но не са постигнали голям напредък на южния фронт , каза заместник-министърът на отбраната в понеделник.

Още три квадратни километра са освободени. На юг ситуацията не е претърпяла значителни промени. Нашите защитници продължават да напредват в секторите Бердянск и Мелитопол“, каза Ганна Маляр пред държавната телевизия.

8:52 сутринта: Русия твърди, че е осуетила атаката с дрон на Украйна близо до Москва

Руското министерство на отбраната заяви в понеделник, че е осуетило украински безпилотен самолет атакува района на Москва.

Дронът е бил „потиснат с помощта на електронна война“ и се е разбил в района на Одинцово, югозападно от руската столица, се казва в него. Няма съобщения за жертви.

През последните седмици две атаки с дронове бяха отблъснати над финансовия район на Москва, всяка от които нанесе незначителни щети на фасадите на високи сгради. През май дронове бяха свалени близо до Кремъл.

Ключови събития от неделя, 20 август:

Дания и Холандия обявиха в неделя, че ще предоставят на Украйна изтребители F-16 за борба с руснаци. Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства решението на двете страни като „историческо“.

Зеленски също така обеща отмъщение за руския ракетен удар по град Чернигов предния ден, при който бяха убити седем души и над сто бяха ранени, включително 15 деца.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР