На извънредното изявление на Продължаваме промяната“ снощи Кирил Петков обяви,

...
На извънредното изявление на Продължаваме промяната“ снощи Кирил Петков обяви,
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Дано записите да не станат оправдание да не се състави кабинет

На изключителното изказване на „ Продължаваме промяната “ нощес Кирил Петков разгласи, че политици от групировката са записвани за шантаж и неуспех на договарянията за втория мандат. Има ли шансове към момента за сформиране на държавно управление?

Политологът проф. Румяна Коларова разяснява пред бТВ, че се надява записите да не станат опрощение да не се сформира кабинет.

„ Има две пояснения за силите, които стоят за този акт - едното може да е, че има в действителност някакво задкулисие, което командва. Второто пояснение може да се крие в президента, който сега е титуляр на изпълнителната власт и в действителност той смени управленията на службите “, сподели още тя.

Продуцентът и фотограф Виктор Димчев счита, че държавно управление няма да се сформира.

„ Вторият мандат и неговото връчване съзнателно се бави. Петков приключи тъкмо по този начин вчерашното си изявление. Каза - вижте връзката, ние казахме към този момент, че ще работим дружно с Денков и Габриел, пък президентът не връча втория мандат - и той търси някаква линия. Той е наясно, че след днешния ден няма да може да сформира държавно управление. Идеята за двойно държавно управление сред първата и втората партия ще отпадне. Вероятно ще отидем на вид да сглобяваме някакво избавително държавно управление с третия мандат “, сподели той.

Според доцент Татян Буруджиева държавно управление ще има.

„ По-скоро мисля, че ще преодолеят този рубикон. Но втората стъпка - да си наложат личните хрумвания и да се схванат по какъв начин се ръководи една страна – мисля, че няма да съумеят. Големият проблем стартира да се обрисува вместо рационално и прагматично да се върви към държавно управление, се върви в областта на символичната политика, нажежават се от самото начало страстите, политиците очевидно губят ход, би трябвало да приказват с жителите, а между тях “, счита тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР