На извънредно заседание парламентът ще гласува споразумението между правителството и

...
На извънредно заседание парламентът ще гласува споразумението между правителството и
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Извънредно заседание на Народното събрание

На изключително съвещание Народното събрание ще гласоподава съглашението сред държавното управление и протестиращите енергетици и миньори.

Гледайте НА ЖИВО ТУК:



Преди обед завърши съвещанието на енергийната комисия, което имаше за задача да утвърди направеното през вчерашния ден съглашение сред протестиращите миньори и енергетици с Министерски съвет и парламентарно показани партии.

Най-важното, което договориха - ТЕЦ-овете в маришкия басейн, Бобов дол и Перник няма да бъдат затваряни по административен път, те ще продължат да работят на пазарен принцип дотогава, до момента в който могат да покриват все по-скъпо струващите въглеродни излъчвания.

Бе контрактувано още да се изготви в незабавен порядък нова енергийна тактика на България с небосвод 2050 година, като в нея категорично да е записано, че до 2035 година страната подсигурява работата на въглищните централи с до 1000 мегавата мощ. Важна вест за битовите консуматори - либеразизацията на пазара на ток за семействата се отсрочва за 2026 година Държавата се отхвърля от желанието да сътвори дружество за рекултивация на въгледобивните региони и изтегля това предложение от районните проекти. Те ще бъдат модифицирани.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР