На извънредно заседание парламентът гласува отказа на Мария Габриел от

...
На извънредно заседание парламентът гласува отказа на Мария Габриел от
Коментари Харесай

Парламентът гласува отказа на Мария Габриел да е премиер и да излъчи кабинет

На изключително съвещание Народното събрание гласоподава отхвърли на Мария Габриел от поста министър-председател. Тя отхвърли да предложи състав на държавно управление след дълги договаряния с ПП-ДБ, които обаче не съумяха да доведат нещата до сполучлив край.

Очаква се от ПП-ДБ да разгласят предлагането си към ГЕРБ-СДС да предложат „ взаимноприемлив “ претендент за министър председател с техния втори изследователски мандат .

Според ГЕРБ техните сътрудници във властта са траяли да слагат условия, с цел да се случи ротацията и последно поискали да бъде заменен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов .

От ПП-ДБ обаче обясниха поставената точка в договарянията като отвращение от страната на ГЕРБ-СДС за промени в правосъдната система , службите за сигурност и регулаторите . След гласуването в пленарната зала през днешния ден, конституционната процедура продължава, а на ход ще бъде президентът Румен Радев. След крах на първия мандат, той ще вречи втората директория за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, излъчен от ПП-ДБ.

Вчера Кирил Петков разгласи, че ще поемат отговорността си и няма да се крият зад преговорни екипи. От ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент показаха, че няма да поддържат втория опит за образуване на кабинет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР