На извънредно заседание общинските съветници в Ловеч отсрочиха задълженията на

...
На извънредно заседание общинските съветници в Ловеч отсрочиха задълженията на
Коментари Харесай

Общинските съветници в Ловеч отсрочиха задълженията на болницата

На изключително съвещание общинските съветници в Ловеч отсрочиха отговорностите на локалната Многопрофилна болница към администрацията. Те са в размер на 38 хиляди лв. за такса „ битови боклуци “ и налог върху недвижими парцели.

Ловеч

Причината за желаната от изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Анка Георгиева пролонгация е, че за тези отговорности е формирано изпълнително дело, поради което здравното заведение не може да кандидатства за заем, с който да покрие останалите си задължения. Те са за съвсем 7 милиона лв., като част от тях са към частна лаборатория и клиника за инвазивна кардиология.
Петър Цолов, ръководител на Общински съвет – Ловеч
„ Тази финансова тежест от 38 хиляди лева няма да тежи като воденичен камък на новата администрация на болничното заведение и те ще могат начисто и без висящо такова обвързване в размер на 38 хиляди лева да потърсят кредитиране, с което да погасят голямата част от големите отговорности на тази болница. В последна сметка ние не правим опрощаване 38 хиляди лева няма да бъдат заличени като отговорности на МБАЛ, просто ние ще дадем на болничното заведение глътка въздух, с цел да може да обезпечи кредитиране и да посрещне насрещните си потребности. “
Парите към общинската администрация обаче би трябвало да бъдат издължени до края на 2019-а година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР