На извънредно заседание на парламентарната комисия по правни въпроси беше

...
На извънредно заседание на парламентарната комисия по правни въпроси беше
Коментари Харесай

Мнозинството отнема председателството на „Възраждане“ на комисията за спецслужбите

На изключително съвещание на парламентарната комисия по правни въпроси беше лишен председателският пост на „ Възраждане " в Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Внесеният от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и ген. Атанас Атанасова Проект на решение за промени на Правилника за активността на Народното събрание предлага ротационният принцип за председателстване на комисията да отпадне, защото комисията не провеждала постоянно своите съвещания, не внасяла отчети по доклади и законопроекти.

Предложението беше признато с 11 гласа „ за ", шестима гласоподаваха „ срещу " и нито един „ въздържал се ".

По време на разискването Бойко Рашков от ПГ на ПП-ДБ акцентира, че в комисията има правила, които се съблюдават. „ Парламентът с неистини не би трябвало да се занимава. Ротацията на председателството води до честа промяна на целите – няма такова нещо. Какво значи почтена промяна на целите? Кой спуска целите и кой ги извършва? Аз няма да гласоподавам по тези аргументи, защото планът няма претекстове. Няма да поддържа този план ", съобщи той.

Петър Петров от „ Възраждане " означи, че това е „ експресно импортирано проекторешение ". „ По отношение на двата препоръчани разновидността ние считаме, че те са порочни. Освен неналичието на претекстове в решението, следва да посочим и нарушаването на периодите. На всички е ясно, че правна комисия през днешния ден ще вземе решение и на следващия ден ще бъде импортирано в зала. Именно избягването на периодите, целят да скрият същинските претекстове на вносителите ", сподели той. По думите на депутата от „ Възраждане " вносителите целят една политическа, антивъзраждане лустрация, при която офицер от запаса на българската войска да бъде отхвърлен от сглобката. „ Няма да подкрепим нито един от двата разновидността, препоръчани от вносителите ", разгласи Петров.

Цвета Рангелова от ПГ на „ Възраждане " попита по какъв начин се назовава документ с погрешно наличие, обръщайки се към юристите в комисията. „ Притеснявате се за вас от това, че господин Дренчев ще огласи тази комисия ", добави тя.

Николай Дренчев от своя страна сподели, че Комисията за надзор над службите за сигурност е една от най-мълчаливите комисии, които главно работят при закрити съвещания.

„ В комисията има болшинство ръководещата сглобка, тя се състои от 11 членове от ръководещото болшинство и петима от опозицията ", добави той.

Дренчев назова и безусловно нелепи изказванията на Пеевски, че „ Възраждане " е проруска партия, съобщи БГНЕС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР