На извънредно заседание Комисията по отбрана в Народното събрание преодоля

...
На извънредно заседание Комисията по отбрана в Народното събрание преодоля
Коментари Харесай

Комисията по отбрана отхвърли ветото за F-16

На изключително съвещание Комисията по защита в Народното събрание преодоля президентското несъгласие върху интернационалните контракти за изтребителите Ф-16 блок 70 (F-16 Block 70). " За " повторното приемане на ратификацията по договорите гласоподаваха 13 народни представители, " срещу " бяха 7, " въздържали се " - 0, с което те бяха признати още веднъж, а ветото преодоляно. Kомисията е водеща по ратификацията и точно тя би трябвало да прегледа президентското несъгласие. Проектите на интернационалните контракти бяха утвърдени на първо и второ четене от 44-то Народно заседание на 19 юли 2019 година след близо 8-часов спор.

Сред претекстовете на президента за ветото са липса на публично единодушие по тематиката и гласувания в обособени съвещания на Народното събрание, а не в едно.
Нова бойна техникаСвикват изключително Комисията по защита в Народно събрание след ветото за изтребителитеРумен Радев наложи несъгласие върху закона за одобрение на договорите за F-16 " Атака " пита Каракачанов: Защо смени позицията си за US базите на 180 градуса?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР