На извънредно заседание днес комисията по регионална политика, благоустройство и

...
На извънредно заседание днес комисията по регионална политика, благоустройство и
Коментари Харесай

Втори опит: Регионалната комисия гледа проекторешението и контрапредложението за АПИ |

На изключително съвещание през днешния ден комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление ще направи втори опит по проблема с Агенция " Пътна инфраструктура ".

След седмица протест на текстовете, които се трансфораха в ", в Народно събрание се появиха - на вносител, на районна комисия, на правна и на бюджетна. Последната от тях, предвиждаше цялостен блокаж на ремонтите по пътищата поради предлагането Народно събрание да утвърждава заплащането за слагането на всеки знак и мантинела. Тази версия бе след две следващи съвещания на бюджетната комисия. На среднощното пленарно съвещание в четвъртък депутатите отхвърлиха и трите останали версии и по този начин. От, обявиха че държавното управление ще взема решение по какъв начин и какъв брой да заплати на пътните компании. Няколко часа по-късно министър председателят Кирил Петков разгласи, че проекторешението ще бъде наново импортирано в Народно събрание. На идващия ден, с изключение на версията на правната комисия, която бе наново импортирана от Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, се появи и. Вчера съобщи, че чака до края на седмицата Народно събрание да одобри проекторешението.

Въпросът обаче още веднъж е същият - ще стигнат ли до консенсус партиите, или ще се повтори сюжетът от предходната седмица.

Очаква се отговорът да стане явен след 13 часа през днешния ден, когато членовете на районната комисия ще създадат втори опит по проблема с парите за пътните компании. Днес и двете оферти за АПИ би трябвало да бъдат гласувани в комисия, а по-късно да влязат в зала. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР