На извънредно заседание, депутатите ще разискват проекторешение за гласуване на

...
На извънредно заседание, депутатите ще разискват проекторешение за гласуване на
Коментари Харесай

Депутатите гласуват вота на недоверие срещу кабинета Денков

На изключително съвещание, депутатите ще разискват проекторешение за гласоподаване на съмнение на Министерския съвет.  Българска социалистическа партия, " ИТН " и „ Възраждане ” внесоха подписи за вота за несправяне на държавното управление в бранш " Енергетика ”. Гласуването ще бъде не по-рано от 24 часа след края на разискванията по проекторешението.

Това е първият импортиран избор на съмнение против кабинета на премиера Николай Денков. В претекстовете на вносителите се споделя, че актуалното българско държавно управление е изпратило на Европейската комисия Териториалните проекти за обективен преход, които опонират на редица взети решения в Народното събрание, а на 13 септември тази година Министерският съвет одобри пътна карта за климатична индиферентност.

Според нея закриването на термични централи става необратимо. Социалния резултат ще бъде пагубен, защото намаляването на добива от мини " Марица изток " с над 40% през 2025 година, ще остави без работа най малко 14 000 души, а затварянето на въглищните централи ще остави без работа още над 37 000 души в област Стара Загора.

" Ако рецензиите от страна на ГЕРБ са откровени, да поддържат вота ", прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" ГЕРБ няма да е партията, която ще смъкна това държавно управление ", отговори Борисов.

За " Възраждане " и " ИТН " крахът на кабинета " Денков " е неминуем.

" Винаги е допустимо да бъде свалено държавното управление ", съобщи Костадин Костадинов.

" Дали в този момент или идващият път, това държавно управление ще си замине. Това е незаконно държавно управление, заченато в грях ", разяснява Тошко Йорданов.

" Това е загуба на време за Народното събрание. Безплоден избор, който няма да докара до нищо ", съобщи Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

" Просто се чудят по какъв начин да се настоящи преди локалните избори и по тази причина вкарват цялото Народно заседание да се занимава с по този начин много глупави техни дейности ", разяснява Кирил Петков.

За да бъде сполучлив вотът на съмнение са нужни минимум 121 гласа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР