На извънредно заседание депутатите от парламентарната социална комисия ще обсъдят

...
На извънредно заседание депутатите от парламентарната социална комисия ще обсъдят
Коментари Харесай

Извънредно: депутатите обсъждат „синя карта“

На изключително съвещание депутатите от парламентарната обществена комисия ще обсъдят за второ гласоподаване промени в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност.

Те бяха импортирани от Надежда Йорданова от „ Демократична България “ и група народни представители, и бяха признати на първо четене в пленарната зала на 23 декември. С тях се улесняват опциите за наемане на работа у нас на висококвалифицирани експерти от страни отвън Европейския съюз
посредством по този начин наречената синя карта.
Промените в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност бяха признати на първо четене в пленарната зала със 122 гласа „ за “, 34 „ срещу “ и двама „ въздържали се “.

В претекстовете на вносителите се показва, че с текстовете са анулирани пречките по отношение на командироването на задгранични чиновници със „ синя карта “ както в границите на България, по този начин и отвън страната за избран период.

Въвежда се и опция за работа от разстояние на територията страната, в случай че това е уговорено сред работодателя и задграничния чиновник.

Променена е процедурата по промяна на шеф – след приключване на първите 12 месеца на практикуване на висококвалифицирана претовареност
чужденецът може да смени
своя шеф свободно, като за задачата новият шеф би трябвало да уведоми Агенцията по заетостта по електронен път.

При разискванията имаше възражения от „ Възраждане “ и Движение за права и свободи.

Срокът за внасяне на оферти сред двете четения изтече на 9 януари.

Преди разискването в комисия в ще има
кръгла маса на тематика:
„ Влияние на дезинформацията в изискванията на геополитически рецесии “. Малко по-късно депутатите ще имат диалози за опциите за привличане на вложители за оползотворяване и рационално потребление на минералните извори в България.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!54ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

, 17.01.2023, 07:53
17.01.2023, 07:31
17.01.2023, 06:30
17.01.2023, 06:00
Последни публикации-17.01.2023, 08:13-17.01.2023, 07:53-17.01.2023, 07:31Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР