На извънреден брифинг от партия ГЕРБ заявиха пред медиите, че

...
На извънреден брифинг от партия ГЕРБ заявиха пред медиите, че
Коментари Харесай

ГЕРБ: Има заплаха за националната сигурност, пускаме сигнал до ДАНС и МВР

На ексклузивен брифинг от партия ГЕРБ обявиха пред медиите, че има опасност за националната сигурност, защото меморандумът с Gemcorp не е преустановен. Затова те пускат сигнал до ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Европейската комисия. 

" Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от държавното управление на Кирил Петков. Меморандумът с „ Джемкорп ” (Gemcorp) не е преустановен. Далаверата за 1 милиард $ е потулена и това се потвърждава от документи ", съобщи Десислава Трифонова, представена от , която изнесе данните.



„ Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и три месеца е крил отчета на ДАНС, а на прикрито съвещание е взето решение, че договорът ще се приключи, само че той не е преустановен. Цялото говорене на Кирил Петков, че меморандумът с Gemcorp е преустановен, е било единствено да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е осъществявана активност по заличаване на документи за прикриване на цялата спекулация “, уточни още тя.

Има опасност за националната сигурност. Ще пуснем сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи, съобщи още националният представител Делян Добрев и уточни, че ще бъде подаден сигнал и към основна дирекция „ Конкуренция ” и основна дирекция „ Енергетика ” на Европейската комисия.

От ГЕРБ ще изискат основаването на краткотрайна парламентарна комисия в 48-ото Народно заседание.

„ Призоваваме министър-председателя и министъра на енергетиката да оповестят всички документи, с които разполага държавното управление за аферата „ Джемкорп ”. Проследяваме и други министри и министерства от кабинета „ Петков ”. Следващия път ще си поговорим за Министерство на околната среда и водите, което е не по-малко затънало в схеми. Политическа партия бързат за избори, тъй като знаят доста добре какво са правили през последните няколко месеца и знаят, че и ние знаем и желаят да прекратят работата на Народното събрание “, съобщи Даниел Митов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР