На изложението Display Week 2018 в края на месец май,

...
На изложението Display Week 2018 в края на месец май,
Коментари Харесай

Google и LG съвсем скоро ще представят VR дисплей с рекордна плътност 1443 ppi

На ревюто Display Week 2018 в края на месец май, Гугъл и LG имат намерение да показват OLED екран за шлемове за виртуална действителност от ново потомство.
Новото устройство доста превъзхожда екраните, употребявани в днешните VR шлемове като Oculus Rift и HTC Vive. При размера на диагонала 4,3 инча, новият екран има резолюция от 18 милиона пиксела с компактност 1443 пиксела на инч. Тоест, резолюцията на този екран е примерно 5500х3000 пиксела. За съпоставяне, екраните на последните модели HTC Vive Pro и Oculus Rift имат резолюция надлежно 2880х1600 и 2160х1200 пиксела.

От останалите механически характерности се оповестява единствено честотата на освежаване на екрана – 120 Hz. Отбелязва се опцията за основаването на VR шлемове с необятен ъгъл на виждане и по-висока акуратност на следене придвижванията на главата. Но това в действителност не са параметри на екрана.

Характеристиките на новия екран са в действителност впечатляващи, само че в този момент всички се питат, какъв хардуер ще е нужен за обработката на сходни изображения.

Навярно новият екран е предопределен за бъдещите самостоятелни шлемове, които ще се основават в границите на самодейността Daydream. Очаква се по време на ревюто да се заяви, по кое време ще стартира продажбата на първите устройства с новите екрани.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР