На изложението CES 2024, компанията MSI показа своя предстоящ твърдотелен

...
На изложението CES 2024, компанията MSI показа своя предстоящ твърдотелен
Коментари Харесай

MSI показа високоскоростен SSD с огромен хибриден охладител

На ревюто CES 2024, компанията MSI сподели своя иден твърдотелен диск Spatium M580 Frozr Liquid. Една от основните особености на новия артикул е хибридната му охладителна система, която съчетава в себе си въздушно и течно изстудяване. В резултат на това SSD се оказа просто голям.

Системата за изстудяване на NVMe-дисковете Spatium M580 Frozr Liquid не може да се назова компактна при никакви условия. Състои се от нагревател, помпа, топлопроводими тръби и дебела контактна поставка, която е прикрепена към SSD. Или по-скоро това е устройството, което е прикрепено към този колосален охладител.

В състава на структурата също по този начин влиза дребен вентилатор, който охлажда движещата се течност по затворената верига от топлинни тръби сред радиатора и контактната повърхност. Това изяснява хибридния темперамент на охладителната система, защото употребява и въздушно изстудяване.

Производителят не споделя нищо по отношение на успеваемостта на тази охладителна система, само че явно тя би трябвало да е по-висока от тази на стандартните решения, които употребяват единствено един нагревател или нагревател с вентилатор.

Що се отнася до самото устройство Spatium M580 Frozr Liquid, MSI претендира за поредни скорости на четене и запис до 14 000 и 12 000 MB/s. SSD употребява актуализирания контролер Phison E26, кадърен да работи с по-бързите NAND флаш–чипове памет.

MSI възнамерява да пусне Spatium M580 Frozr Liquid в размери от 1, 2 и 4 TB. Производителят обаче към момента не е споделил нищо по отношение на цената на новия артикул. Също по този начин не е известно, по кое време посоченият SSD ще бъде наличен за продажба.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР