На излизане от Република Северна Македония на 18-ти ноември нито

...
На излизане от Република Северна Македония на 18-ти ноември нито
Коментари Харесай

Автобусът не бил проверен от македонските митничари заради бавна система

На излизане от Република Северна Македония на 18-ти ноември нито един от четирите рейсове на туристическата компания "Беса транс " не е тестван от митничарите на Граничния пункт "Деве хълм ". Това призна директорката на македонската митническа администрация Славица Кутиров. Според нея това се дължи на "бавната система ", написа БГНЕС.

При жестоката злополука на Автомагистрала "Струма " починаха над 40 души, а единствено няколко съумяха да се спасят. Всички те пътуваха в един от рейсовете на "Беса транс ".

"В нощта на 18-ти против 19-ти ноември на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве Баир (Гюешево от българска страна, бел.ред.) с изключение на авариралия на Автомагистрала "Струма " рейс не са тествани и останалите три рейса на "Беса транс ". За нито един от четирите рейса нямаме данни в митническата система. Това е още доказателство за несъвестното извършване на отговорностите. Дежурните инспектори от тази промяна настояват, че тази нощ системата е работила постепенно и заради тази причина не са успеели да създадат инспекция ", сподели още Славица Кутиров.

Разследването на трагичния случай на автомагистрала "Струма " продължава. Днес прокурор и следовател отпътуват за Скопие, където на място ще вземат ДНК материал от околните на починалите. Така по-бързо ще може да се извърши идентифицирането на жертвите.

Ще бъдат поискани и документи, свързани с изгорелия рейс.

Разследването ревизира свидетелските показания и се пробва да откри има ли осми оживял пасажер след огнения пъкъл.
Вчера прокуратура, разследване и специалисти дадоха детайлности за тежкия случай, при който се оказа, че са починали 44 души, а не 45, както се смяташе до момента.

Толкова са телата, които са разпознати от следователите, създали огледа на мястото на случая. Един от очевидците неколкократно е удостоверил, че не 7, а 8 души са се избавили.

По последни данни пък пасажерите са били 52. Вече има назначени и експертизи, част от които са подготвени.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР