На изискана церемония и в присъствието на стотици привърженици, ветерани

...
На изискана церемония и в присъствието на стотици привърженици, ветерани
Коментари Харесай

Базата на Ботев Пд официално има ново име

На изискана гала и в наличието на стотици последователи, ветерани и общественици, „ Ботев “ публично преименува своята база на името на именития Никола Щерев – Старика.

Eто какво написаха от Ботев:

" Знаковото за нашия клуб събитие се състоя на 3 октомври – паметна дата за всички ботевисти, на която преди 94 години „ жълто-черните “ печелят своят първа шампионска купа. Първа освен за „ Ботев “, само че и за Пловдив.

Начало на церемонията бе обещано в 18.00 часа в клубното кафе на „ Спортен комплекс Никола Щерев – Старика “, където с по чаша вино водещият на събитието Валери Станков подвигна наздравица за благоденствие и бъдещи триумфи на всички, свързани с идеята „ Ботев “.

Приятната атмосфера, в която генерации пловдивчани разгледаха изложбата, отдадена на Никола Щерев и шампионския тим от 1929 година, бе украсена с опцията всички ботевисти да видят от близко репликата на Царската купа, достоверен златен орден от извоювания край против „ Левски “ в София, както и истинската 24-каратова златна значка на Старика, дарена му от клуба през 1932 година, във връзка отбелязването на 20-годишнината на „ Ботев “ и 15-годишната активност на Никола Щерев под жълто-черните флагове.

Много усмивки и положително въодушевление провокираха и малчуганите от школата на клуба, които всеобщо посетиха събитието, като не пропуснаха да чуят повече за историята на финалния мач от историка – доктор Видин Сукарев, както и да си създадат фотоси за спомен със свещените артефакти. 

Час по-късно, в 19.00 часа, стартира и формалната част на събитието, когато водещият Валери Станков дръпна паметна тирада за значимостта на Никола Щерев за развиването на „ Ботев “, а незабавно след него думата взе и внучката на Старика – известната джаз певица Мирослава Кацарова, която с голямо неспокойствие благодари за оказаната чест от името на всички наследници на огромния ботевист, наблягайки, че Никола Щерев е обичал освен футболния клуб „ Ботев “, а и патрона на нашия клуб – безсмъртния стихотворец и бунтовник Христо Ботев.

Поздравления за събитието и пожелания за бъдещи триумфи бяха отправени от административния шеф на „ Ботев “ – Радостин Кишишев, който съобщи, че към този момент се усеща ботевист и един от всички в огромното ято на „ канарчетата “, а Лъчезар Балтанов сподели пред присъстващите, че за него е същинска чест да продължава да брани името „ Ботев “ и ще дава всичко от себе си със свещената фланелка. Събитието беше почетено и от капитана на „ жълто-черните “ – Ивелин Попов, чието наличие провокира овациите на множеството.

Кулминацията на вечерта бе „ запалването “ на светлините на новите букви с името на Никола Щерев – Старика на фасадата на централната естрада на комплекса, когато последователите на „ Ботев “ възпламениха факлите на успеха, а ликът на Старика и клубната емблема засияха в пламъците на „ жълто-черната “ обич.

Така взаимната самодейност на ПФК „ Ботев “ и „ Фондация Жълто и Черно “ бе доведена до сполучлив свършек, а ние имаме вяра, че това е единствено началото на едно сполучливо съдействие, защото нашите сътрудници оповестиха в задатък идващото огромно дело, с което ще се заемат, а точно построяването на монумент на великия Динко Дерменджиев – Чико. Футболен клуб „ Ботев “ ще способства с всичко нужно следващата смислена концепция да се трансформира в действителност и да радва всички с „ жълто-черни “ сърца. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР