На изборите видяхме историята на БСП, която имаше предизвестен край.

...
На изборите видяхме историята на БСП, която имаше предизвестен край.
Коментари Харесай

Проф. Захариев: Нинова вкара БСП в идейна безпътица

На изборите видяхме историята на Българска социалистическа партия, която имаше предупреден край. Още преди вота споделих, че левицата ще има не повече от 40-50 депутати в идващия парламент. Дори леко съм я надценил. Това съобщи проф. Захари Захариев пред телевизия " Европа ".

" Още след конгреса предходната година установявах, че сме участвали на панихидата на Българска социалистическа партия. След този конгрес и операциите, самоуверено можем да твърдим, че столетницата беше приватизирана извънредно сполучливо от Корнелия Нинова, както се случи в предишното с " Техноимпекс “. В момента не приказваме за 130-годишна партия или за останките на Българска комунистическа партия, а за групировката на Нинова “, продължи критикът на политиката, която води Корнелия Нинова.

" Това, което се задава, вещае цялостен разгром на Българска социалистическа партия, в случай че не се каже " Баста, до тук “. Ако не се тръгне към сегашното, а единствено се върви към предишното, левицата няма бъдеще “, отсече той.

" Корнелия Нинова вкара Българска социалистическа партия в тотална идейна обърканост. Тя ни вкара в този капан и беше целеустремено и осъзнато. Бяха отрязани и последните съпротивителни сили във групировката, с цел да се оттласне към бъдеще. С огромни страдания успяхме да вкараме последна точка за смяна на страната. До този миг няма безусловно нищо, което да е подхваната на настоящето статукво. По този метод се ампутира опцията на Българска социалистическа партия да взе участие в цивилизационните промени. На процедура ние се превърнахме в доста комфортна и лесна жертва на тези, за които думата идеология е единствено образец за прикриване на политически и корпоративни ползи “, сподели още някогашният член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

" През последните 70 година партията не е имала толкоз ниски резултати. Това даже не е най-важното, а неналичието на ориентир. Най-удобно беше Изпълнителното бюро да подаде групова оставка, следвайки заветите на другаря Тодор Живков. Той споделяше: " Да разтресем чувала с мишките, тъй като, в случай че го оставим, ще го прегризат ", напомни проф. Захариев.

" Корнелия Нинова следва добре познати балкански похвати. Хубаво, Изпълнителното бюро си е подало оставката. Георги Свиленски беше ръководител на предизборния щаб. Защо той не подаде оставка? Свиленски ни зарадва с такива резултати, че в 23-ти МИР от воле Българска социалистическа партия печелеше шестима депутати, а на тези избори от там има единствено двама ", отсече проф. Захариев.

" Корнелия Нинова можеше да се обърне към партията и да свика конгрес, с цел да се вземат съществени решения. Например, да решим какво ще поддържаме, в случай че се наложи, в този парламент. Тя обещаваше да направи допитване, нещо като референдум, с цел да забележим по какъв начин ще участваме в ръководството. Конгресът час по-скоро би трябвало да се събере. Затова делегатите би трябвало да създадат подписка и да се свика незабавно ", уточни още от грешките на Нинова той.

" Не би трябвало да се желае не толкоз оставката на Изпълнителното бюро, а на псевдо бутафорния Национален съвет. Той не се е събирал нито един път, а посредством подписи взимаше съществени решения за бъдещето на партията, за листите и за изключването на Георги Гергов. Това са хора, които не се познават и не са се виждали. Ние имаме партията на госпожа Нинова, която с цялостно съображение може да кръсти " Българска социалистическа партия на Корнелия Нинова “. Трябва да има нов избор за Национален съвет “, безапелационен е проф. Захариев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР