На изборите през 2021 е са образувани извънредно много подвижни

...
На изборите през 2021 е са образувани извънредно много подвижни
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Подвижните урни бяха използвани за манипулация на изборите

На изборите през 2021 е са формирани изключително доста преносими изборни секции . Това стана ясно от изявление на Антоанета Николова от " Демократична България ". По този мотив тя инициира чуване на вътрешния министър Бойко Рашков .

" Подвижните урни, които бяха феномена на предишните избори се използваха като всеобща процедура за заобикаляне на машинното гласоподаване . Не може да не сте видели какво се случи в Разград, Пазарджик, Шумен, Хасково, Благоевград и други райони на страната. Два пъти е повишен броя на искащите да гласоподават с преносима секция във Върбица в Шуменско, където преносимите урни са били повече от другите секции. Или в Стамболово, където 50% от гласоподавателите са дали своят вот с преносими урни. Инвалидизирани са били цели фамилии и семейства, одобрявани са епикризи от хора, изкарали пневмония през 2018 ", съобщи Цонева от парламентарната естрада.

Нейните подозрения бяха доказани от вътрешния министър .

По думите на Бойко Рашков на доста места в страната са получавани данни и са формирани стотици досъдебни производства както за изборите през юли, по този начин и за вота през ноември точно поради огромния брой преносими изборни секции. " Разкрити са случаи за издаване на медицински документи с погрешно наличие, с цел да може да се гласоподава с преносима урна . Установено е едно и също лице, което е издавало голям брой такива документи ", съобщи министърът пред депутатите.

Разград е рекордьор по формирани досъдебни производства по този проблем, като най-вече от тях са формирани не от Министерство на вътрешните работи, а от прокуратурата там, акцентира Рашков.

Очаквайте още детайлности.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР