На изборите на 11 юли избрахме черна котка с черен

...
На изборите на 11 юли избрахме черна котка с черен
Коментари Харесай

Известна журналистка разкости Слави Трифонов, ходът му бил талибански

 " На изборите на 11 юли избрахме черна котка с черен чувал, което е още по-лошо от определената на предходните котка в чувал " - това съобщи журналистът Валерия Велева.

По думите й, ходът на Трифонов с оповестеното от него държавно управление е бил талибански и реакциите от всички страни са ужасяващи. Няма човек в страната, който да го поддържа, тъй като той няма нищо общо нито с политиката, нито с демокрацията. Това, което е направил обаче, е нещо, което никой не бе си разрешил да направи през последните 30 години - да погази парламентаризма.

Велева бе безапелационна, че Трифонов живее " на върха на иглата " -  по този начин, както в своето телевизионно шоу и на сцената, в този момент българите още веднъж са го поставили там и по тази причина държанието му е такова, каквото е и в неговата компания - " или  се подчинявате, или напускате ".

Велева съобщи още, че тези, които са повярвали, че от бунтаря Слави може да се роди демократ и политик, са сбъркали, защото това е невероятно. Проектът му е машинация, само че за жалост, хората са повярвали. Резултатът бе, че цялата политическа система бе взривена от тази машинация.

По думите на Велева, водачът на Има Такъв Народ е уверен, че измисленият от него кабинет дава отговор на всички упования и всички ще го поддържат с две ръце. 

" Политическата система обаче не може да бъде на колене пред един хазартен състезател. Реакцията на европейските медии е унищожителна за Трифонов и за първи път, откогато следя парламентарния живот, всички скочиха против този, който съумя да взриви демокрацията ".

Велева бе безапелационна, че по измерения на  творби отзив със поръчката на кабинета, Трифонов  е направил това, което шоуто " Ку-ку " е направило  с репортажа си за гръмналата АЕЦ.

Въпреки че в оферти кабинет има доста смислени хора, като дипломата Ради Найденов, като проф. Николай Радулов, финансиста, е необяснимо, по какъв начин те са се съгласили да вземат участие в този план, акцентира Велева за " Радио Пловдив "  

" Освен че Трифонов прави кавги тук, той продуцира и интернационален скандал. Няма нищо политическо в плана му, има обаче мощен егоизъм и за жалост, българите, които му дадохме власт, ще би трябвало да берем горчивите плодове ".

Според Велева, оттук насетне за България има два пътя. Единият - да бъде осъществен трети мандат,  и вторият - да се отиде още веднъж на избори. При реализирането на трети мандат Нинова обаче би трябвало да не помни кой какво е споделил и да се търси общо единодушие с останалите партии към общи цели и политики, сложени на масата. Нинова не би трябвало да предлага кабинет, а да бъде посредник за обединяване с другите партии, които дружно ще разискват политики.  

" Правителство би трябвало да се прави не с мисълта " срещу ", а с мисъл " за ". То ще има стеснен небосвод, само че би трябвало да помогне да се излезе от тази обстановка. С направеното от Трифонов бе изкопан единствено бездънен трап сред Има Такъв Народ и всички останали партии. От тях се чака да създадат един безусловно ексцентричен ход - да се заловен за ръце и да се измъкнат от този трап, вместо да паднат в него, както им сподели ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР