На илюстрацията: “БепиКоломбо в близост до Меркурий. Image credit :

...
На илюстрацията: “БепиКоломбо в близост до Меркурий. Image credit :
Коментари Харесай

Европейско-японската мисия БепиКоломбо ще прелети край Меркурий на 19-ти юни!

На илюстрацията: “БепиКоломбо ” наоколо до Меркурий. Image credit: ESA/JAXA

На 19-ти юни задачата на ЕКА и Япония “БепиКоломбо ” ще организира своето трето близко прехвръкване край Меркурий, минавайки единствено на 236 километра от повърхността на планетата. Прелитането в допълнение ще забави скоростта на галактическия уред, с цел да може да влезе в околомеркурианска орбита през 2025 година.

Моментът на най-голямото сплотяване сред “БепиКоломбо ” и Меркурий ще настъпи в 22:34 ч. българско време. Европейските експерти дават обещание, че първите фотоси ще бъдат оповестени на 20-ти юни.

Прелитанията са чудесна опция за снимане на планетата, както и за инспекция на някои от научните принадлежности, само че истината е, че те се организират, с цел да може “БепиКоломбо ” да трансформира скоростта и курса си с най-малък разход на гориво. От всички земеподобни планети (Меркурий, Венера, Земя и Марс) точно Меркурий е най-слабо изучаваната, а за това има основателна причина. Тъй като тази планета е най-близо до Слънцето, всеки един галактически транспортен съд, който приближава звездата ни, развива висока скорост – прекомерно висока, че да спре елементарно в околомеркурианското пространство. Може да звучи парадоксално, само че е реалност – въпреки че Меркурий е относително близо до Земята, приблизително на 77 милиона километра от нашата планета, по-трудно е да пратиш до него задача, в сравнение с да изстреляш уред отвън Слънчевата система!

За повече информация: ЕКА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР