На Игнажден – УниБИТ раздаде годишните награди на Университетската академия

...
На Игнажден – УниБИТ раздаде годишните награди на Университетската академия
Коментари Харесай

На Игнажден в УниБИТ: Годишни награди на Младежката академия и Рождественски Бъдник

На Игнажден – УниБИТ раздаде годишните награди на Университетската академия за ръководство на знанието, възпламени Рождественския бъдник и цялата академична общественост бе блажен от Тивериополски свещеник Тихон.

Традиция е на този християнски празник висшето учебно заведение да събира студенти, преподаватели и другари „ към огъня “, с цел да отбележат края на годината и си пожелаят берекетна нова година.

Тържеството стартира с публична гала, на която бяха наградени:
Със специфичната премия на Академията „ Ябълка на познанието “ Негово преосвещенство Тивериополски свещеник на Българската православна черква, Тихон.

 

Професор, лекар на педагогическите науки Александра Куманова е тазгодишният притежател на „ Ябълка на познанието “ в категория „ Утвърден академик “.

 

„ Ябълка на познанието “ в категория „ Изявен млад академик “ получиха гл. ас. доктор Камелия Планска и гл. ас. доктор Ралица Йотова.

 

В категория „ Изявен докторант “ ябълката получиха докторант Любомир Гоцев и Красина Георгиева.

 

Отличени студенти с „ Ябълка на знанието “ са Александър Първанов и Ивана Николова.

Наученото да употребявате вярно, цитира мъдреците свещеник Тихон в благодарственото си слово. Проф. Куманова - разчувствана и просълзена пък се обърна към публиката с топли думи за образованието и педагогиката като плодородна равнища, на която е наслаждение е да се работи, и сфера, в която е заложена съвестта като светлина, която пали душите на хората.

В същия дух приказва и проф. Стоян Денчев, ръководител на Общото заседание на УниБИТ, за УниБИТ като остров на качествено обучение и доста изявени учени, тръгнали в научната си кариера от разнообразни места по света, а в този момент събрани в името на българското обучение в УниБИТ.

Празникът се придвижи на двора на висшето учебно заведение, където към Бъдника, бяха раздадени награди от лотария, извиха се обичайни български хора и тържеството бе полято с греяно вино.

 

В шумното тържесво с ненаситност се включиха основният прокурор Иван Гешев, министърът на е-правителство Георги Тодоров, шефът на 12. ДКЦ доктор Васил Василев, Ивайло Иванов - гл. секретар на Съюза на българските автомобилисти, доктор Любомир Йосифов – шеф на дирекция „ Правна “ в Министерство на образованието и науката, Ясен Тодоров - зам.-директор на НСС. За настроението на присъстващите се грижеха Духожвият оркестър на Академията на Министерство на вътрешните работи и най-хубавият повествовател на вицове Димитър Туджаров-Шкумбата. Поздравителни адреси бяха получени от Председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, Министъра на вътрешните работи, Иван Демерджиев, Председателя на ДАНС, Пламен Тончев, Директора на работа „ Военно разцузнаване “, ген. Венев и ръководителя на Съюза на българските учители Янка Такева.

С пожелания за здраве и добрина през идната година приключи празникът в УниБИТ.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР