На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП)

...
На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП)
Коментари Харесай

Интензивен трафик тази сутрин на границата с Румъния

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „ Никопол ", „ Оряхово " и „ Кардам “ е натоварен на излаз за  товарни коли. Това оповестиха на уеб страницата си от Главната дирекция „ Гранична полиция " - Министерство на вътрешните работи. Информацията е към 06:00 часа.

Поради осъществяване на главен ремонт на българския сектор на Дунав мост при Русе е въведена краткотрайна организация на придвижване, като трафикът се реализира в една лента с пропускателен режим и се контролира със светофарна уредба. 

Освен Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе “, водачите могат да се насочат и към граничните пунктове  „ Силистра “, „ Кардам “, „ Дуранкулак “, „ Кайнарджа “ и „ Крушари “. Последните два са с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропущат товарни коли.

На границата с Гърция трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Поради засиления трафик на туристи през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “,  „ Гранична полиция “ предлага потреблението на различни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и разрешават по-бързо прекосяване. Пътуващите към региона на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “ като опция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. Туристи, пътуващи към курорти в региона на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да употребяват Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ като опция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “. За региона на Александруполис се предлага да се минава през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “. През граничните пунктове „ Маказа ", „ Златоград “ и „ Ивайловград “ е позволено прекосяването единствено на леки коли и микробуси.
 
На границата със Сърбия и Турция трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

На границата с Република Северна Македония трафикът също е естествен. Възможни са известни усложнения при прекосяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ заради построяването на Системата вход/изход на Европейски Съюз. Временно придвижването на преминаващите товарни коли се пренасочва през трасетата за прекосяване на леки коли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР