Франциска Йорданова, която е сред новите попълнения в Преди обед“

...
Франциска Йорданова, която е сред новите попълнения в Преди обед“
Коментари Харесай

Зейнеб Маджурова отправи горещо предизвикателство към колежката си Франциска Йорданова

Франциска Йорданова, която е измежду новите попълнения в „ Преди обед “ по Би Ти Ви, е щастливо омъжена от 13 години, въпреки със брачна половинка й Томаш Папкала да имат една дълга разлъка зад тила си. Това стана ясно от споделеното от тях в предаването този вторник във връзка Дантелената им женитба, която означиха с танц в ефир.

„ Две години танцувахме дружно, разделихме се за към две години, след което се събрахме, тъй като взехме решение, че не можем да живеем и да танцуваме с никой различен “, съобщи Франциска.

 

Варненката, кръстена на прабаба си с хърватски генезис, и брачният партньор й се срещнали преди близо две десетилетия. Професионалните танцьори, познати на феновете на Би Ти Ви като част от журито на последния сезон на „ Денсинг Старс “ се видели за пръв път в Щатите с посредничеството на общ другар. Тъй като Томаш е висок и мъчно си намирал партньорка в танците, негов прочут му предложил Франциска и провел срещата им за проба в танцово студио в Ню Йорк.

Мястото било много надалеч за варненката, поради което й се наложило да пътува цели 40 минути с метрото и закъсняла за срещата. Дори не могла да се обади, с цел да предизвести. Затова, когато пристигнала, бъдещият й сътрудник в танците не разкрил раздразнението си. „ Чакам те, отивай да се преобличаш “, споделил й той с мразовит звук.

„ Като цяло първите ни усещания не бяха доста положителни “, показа Франциска. Всичко се трансформирало, когато излезли на дансинга. Още в първия танц – фокстрот, двамата усетили мощна химия като танцова двойка. „ Нямахме хореография. Той ме водеше, аз го следвах “, споделя варненката. Това, че незабавно си паснали не останало неусетно от сътрудниците им в танцовото студио.

 

Франциска и Томаш танцували 2 години като в това време станали сътрудници и в живота. След това обаче настъпила раздялата им, която също траяла към две години, като през това време въобще не общували, даже избягвали връзка. „ Бяхме млади и искахме да пробваме от всичко в живота. Аз бях на 25, а тя на 22-23 години, когато се запознахме “, показа Томаш, а Франциска се съгласи. Все отново до раздялата се стига поради неразбирателства и в танците и посред им като двойка.

 

След като се събрали още веднъж, преди 13 години, Томаш и Франциска си споделили „ Да “ във Варна. Избрали морската столица да сватбата си, защото имат доста другари в Европа. Това бил най-щастливият им ден досега.

Съпрузите постоянно се прибирали във Варна, до момента в който живеели зад граница. Томаш и Франциска се местели неколкократно. Живеели в САЩ- Ню Йорк и Ню Джърси, след това де преместили в Полша. Франциска нямала компликации с адаптирането, тъй като бързо научила полския около половинката си. Дори се случвало другари на Томаш да предположат че е полякиня и да го питат от кое място тъкмо е. „ Питаха от коя полска провинция съм, тъй като усещаха, че имам някакъв акцент “, разяснява Франциска с усмивка.

 

Варненката нямала избор, дали да научи полски, тъй като мъжът й отказал да приказва на различен език, когато се преместили в родината му. „ Казах й: „ Сега живееш в полска къща, ще приказваш полски “. Тя ме гледа и споделя: „ Какво?! “. Казах й: „ Не се притеснявай, аз ще ти оказа помощ “, споделя Томаш. Той пък приказва доста добре български език, което показва и по време на взаимното си изявление с Франциска в предаването „ Преди обед “.

 

Двамата решили непринудено да се реалокират с двамата си синове от Съединени американски щати във Варна. В Страната на неограничените благоприятни условия имали организиран, спокоен живот и прелестна къща. Затова с избора си да заживеят в България озадачили доста приятелите си. „ Това беше казусът. Всичко беше съвършено, прекомерно елементарно “, показа Франциска. Тя и мъжът й даже помнят деня, в който, до момента в който пиели вино в парк в Съединени американски щати и съзерцавали птици и катерички, заговорили по тематиката. „ И в този момент какво? “, възкликнали тогава и се запитали на глас дали желаят и отсега нататък по същото време да пият умерено вино в парка, тъй като всичко върви, както би трябвало.

Тъй като и двамата обичат провокациите, решили, че е добра концепция да се реалокират в България.

 

След като описаха вълнуващата история на любовта си, Франциска и мъжът й бяха провокирани да танцуват от Зейнеб Маджурова – колежката на варненката в „ Преди обед “. Тя и брачният партньор й трябваше да импровизират на песни от няколко разнообразни музикални жанра. Сред частите бе и „ Бяла роза “ на Славка Калчева.

Инфо: Уикенд

Тагове: Франциска Йорданова Томаш Папкала Дантелена сватба Би Ти Ви Преди обед Зейнеб Маджурова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР