На границата с Република Турция на ГКПП Лесово трафикът е

...
На границата с Република Турция на ГКПП Лесово трафикът е
Коментари Харесай

Натоварен е трафикът на ГКПП Лесово

На границата с Република Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово трафикът е натоварен за товарни коли на излаз. На останалите Граничен контролно-пропусквателен пункт трафикът е естествен в двете направления. Българските жители могат да пътуват до Република Турция без ограничавания, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
На границата с Румъния трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе и Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин на излаз за товарни коли. Временно е прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа " и "Крушари ".
Транзитните товарни коли могат да преминат българо-румънската граница единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Русе " и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Видин ". Товарните коли, които транспортират артикули от и за Румъния, може да минават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.
На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " - "Промахон " остават досегашните условия за пропускане в Гърция единствено на гръцки жители и непрекъснато пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътешестване за работа или филантропични аргументи.
От 21 до 5 часа гръцките гранични управляващи не пропущат през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Промахон " на влизане в Гърция непознати жители с леки коли и рейсове.
През Граничен контролно-пропусквателен пункт "Илинден " - "Ексохи " се пропущат единствено товарни коли с един лидер след показване на QR код.
На влизане в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Маказа " могат да минават гръцки жители и непознати жители с гръцки разрешителни за престояване с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция и негативен PCR тест, изработен не по-късно от 72 часа от времето на пътешестване и преведен на гръцки или британски език. Тези жители няма да се пропущат от 23 ч. до 7 ч. в двете направления.
Водачи на товарни коли до 3,5 тона, извършващи интернационален транспорт на артикули и товари през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Маказа ", се позволяват за влизане в Гърция с QR код когато и да е на денонощието.
През Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Петко челник "- "Орменион " гръцките гранични управляващи пропущат единствено товарни коли. През Граничен контролно-пропусквателен пункт "Ивайловград " - "Кипринос " и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Златоград " не се пропущат в двете направления никакви транспортни средства.
На границата с Република Сърбия трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Българските жители, които влизат на територията на Сърбия, би трябвало да показват наложително негативен PCR-тест, не по-стар от 48 часа, публикуван от национална референтна лаборатория. Ако минават директно, могат да влязат в страната без да имат негативен тест.
На границата с Република Северна Македония трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските жители могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР