На границата между Русия и Грузия ще бъде открит мобилен

...
На границата между Русия и Грузия ще бъде открит мобилен
Коментари Харесай

На границата между Русия и Грузия ще бъде открит мобилен военкомат - Свят

На границата сред Русия и Грузия ще бъде открит мобилен " военкомат " (офис за регистрация и записване на военнослужещи).  Това оповестиха от Министерството на вътрешните работи на Северна Осетия (част от Руската федерация) в формалния си телеграм канал. От организацията оповестиха също, че потокът от коли на  граничния пункт Горни Ларс съществено се е нараснал. За това от рази заран е взето решение да се позволи прекосяването на пешеходци през граничния пункт Верхни Ларс с Грузия.

Вчера на пункта се появи и бронирана машина с военни " за всеки случай " изпратена от ФСБ.

Притокът на транспортни средства към Грузия " съществено се усилва ". " Въпреки подхванатите ограничения, които включват увеличение на денонощните звена на Пътна полиция и Полицейски патрул, обстановката остава извънредно напрегната, което постанова спомагателни ограничения за образуване на сигурността на жителите ", се споделя в известие на Министерството на вътрешните работи.

" Частична " готовност беше оповестена в Русия от 21 септември с декрет на Владимир Путин. На идващия ден на руско-грузинската граница се образува дълга опашка от коли, хора с колела или електрически тротинетки, поради възбраната за прекосяване без транспортно средство. Във видео оповестено в агитационен проруски телеграм канал се вижда, че новината за разрешаването на пешеходно прекосяване води до формиране на нова опашка - с пешеходци, а съгласно създателя му, колите се движат със скорост 1 метър на час.



Федералната работа за сигурност на Руската федерация (ФСБ) заяви през вчерашния ден, че 261 000 мъже са напуснали Русия след оповестяването на " частична " готовност. На някои жители, които попадат под критериите за „ частична “ готовност и се пробват да изоставен Русия, са почнали да издават уведомления на границите, съгласно които им е неразрешено да напущат въз основа на решение на военния комисариат. Вече са регистрирани най-малко пет сходни случая.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР